Ratchet & Clank: Nexus uzavře celou sérii
zdroj: tisková zpráva

Ratchet & Clank: Nexus uzavře celou sérii

11. 7. 2013 11:45 | Video | autor: Ladislav Loukota |

(Aktualizováno) Dětsky rozjařená PlayStation série o Ratchetovi a Clankovi je tu s námi už skoro jedenáct let a rozhodně se nezdá, že by se ze scény klidila. Loni jsme tu ostatně měli sympatický díl QForce, integrující navíc prvky tower defense (ač původně pod názvem mnohem sympatičtějším – Full Frontal Assault). Čerstvě oznámený singleplayerový díl s podtitulem Nexus však bude takovým menším finišem.

Nexus má totiž být posledním dílem ve "Future" tetralogii započaté vydáním Tools of Destruction. To znamená dodání epilogu, vysvětlení Ratchetova záhadného původu a soustředění se především na zápletku o prozkoumávání doposud neobjeveného fláku vesmíru, v němž se vaří jakési tajemné transdimenzionální techno-něco, hrozící zrušením kosmu a nutící Ratcheta k jakýmsi dějovým rozhodnutím. Zasazení samozřejmě přináší postavy z Future dílů, stejně jako nové antigravitační schopnosti pro Clanka a přelétávání vesmírem z planety na planetu. Ostatně, podívejte se sami, co o zápletce praví oficiální popisek:

"V novém titulu nám vývojáři ze společnosti Insomniac Games přináší naše hrdiny v té nejlepší formě a možná se i konečně dozvíme něco o Ratchetově záhadném původu. Poté, co na konci jedné z nejproslulejších honiček v celé meziplanetární historii skončili Vendra a Neftin Prog v klepetech, nabízí Ratchet & Clank své služby při eskortu těchto nebezpečných kriminálníků do nápravného zařízení Vartax. Po strhujícím útěku z vesmírného vězení na zapomenutém okraji celé galaxie se Ratchet & Clank ocitají zcela ztraceni v opuštěném sektoru. V nejtemnějších hlubinách vesmíru odhalují interdimenzionální jev, který představuje hrozbu pro celou galaxii – a který dovede Ratcheta k zásadnímu rozhodnutí!"

Hra by měla být k dispozici pro PlayStation 3 na vánoce tohoto roku, o PS4 verzi zatím ani ťuk. Obrázky ze hry najdete v galerii.

...

Nejnovější články