První záběry z Tropico 5 dýchají atmosférou diktatury a Karibiku
zdroj: tisková zpráva

První záběry z Tropico 5 dýchají atmosférou diktatury a Karibiku

6. 3. 2014 17:18 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Nové Tropico 5 se probouzí z hibernace a s nahrubo oznámeným datem vydání (začátek léta 2014) naplno zahajuje propagační kampaň. Nový trailer nás tak konečně počastuje záběry ze hry. Jde sice jenom o minutu a půl stopáže, z části navíc zaplácnutou připomínkou předešlých dílů Tropica, i na krátké ploše však navnadí atmosférou tropů, z níž sálá pach podrážek, potu a doutníků.

V Tropico 5 proplujeme karibskou historií od roku 1800 až po blízkou budoucnost (v traileru minimálně rok 2028), čímž se hra instantně stává zajímavější než statické SimCity. Oproti hře od Maxisu navíc obsahuje kooperativní nebo kompetitivní multiplayer, stejně jako poslední výstřelek budovatelských, strategických her – singleplayer! Ruku v ruce s tím hra dojde i k avizovanému prvku dynastické vlády, jinak má ovšem Tropico 5 nabídnout tradiční rysy série - budovatelskou strategii a simulaci manipulování s populací ostrova. To celé dle videa v provedení, za nějž by se nemusely stydět ani velké střílečky.

Pokud by se vám ale nechtělo na hru čekat až do léta, můžete se přihlásit do betatestu. Zmíněná dynastie by měla fungovat tak, že El Presidente bude v čele státu od koloniálních dob, ale po čase může členy své rodiny dosadit na různé posty spojené s větší nebo menší odpovědností a mocí. Kromě traileru se také můžete pokochat spoustou nových obrázků, které karibskou atmosférou dýchají také, jakkoli jsou to jen statické ukázky.

Nechť El Presidente zařídí, ať se nic nepokazí! Takhle solidně budovatelská strategie už pěkných pár let nevyšla. Navíc s vděčnou atmosférou, která jenom vyzývá ke splnění snů o dominanci říznutých popíjením rumu a pokuřováním. Tropico 5 by ostatně mělo vyjít počátkem tohoto léta pro PC, Mac, Linux a Xbox 360. Ke konci roku by pak měla dorazit i PS4 verze.

...

Nejnovější články