První záběry z remasteru akční strategie Battlezone
zdroj: tisková zpráva

První záběry z remasteru akční strategie Battlezone

16. 2. 2016 18:08 | Video | autor: Honza Konfršt |

Zcela zjevně na nostalgickou notu se snaží hrát britská společnost Rebellion s remasterovanou edicí Battlezone z roku 1998. Už původní verze byla de facto remake slavné arkádové hry z roku 1980, který se ale vydal trošku jiným směrem. Nic podobného ale v případě Battlezone 98 Redux nehrozí - na herní principy tvůrci nesahali, jen vyleštili grafiku a přidali prvky, které jsou pro dnešní hry běžné, jak naznačuje i trailer v článku.

Vývoj remasteru má na starosti studio Big Boat Interactive, konkrétně několik tvůrců původní verze z roku 1998. Díky tomu by měl remaster odpovídat duchu vzorové hry, která parádně kombinovala first-person akci s prvky z realtime strategií.

Redux vedle příběhové kampaně za USA či Sovětský svaz nabídne i podporu původního multiplayeru ve všech třech módech (Strategy, DeathMatch, Sniper) a nově i sdílení hráči vytvořeného obsahu přes Steam Workshop, jak opět prozrazuje trailer.

zdroj: Archiv

Battlezone 98 Redux vyjde na Steamu během letošního jara, interně ale přímo v Rebellion vzniká ještě remake původní hry z roku 1980 pro PlayStation VR.

Nejnovější články