První trailer z Final Fantasy Versus XIII
zdroj: tisková zpráva

První trailer z Final Fantasy Versus XIII

22. 11. 2007 20:20 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Ohromná podívaná na vlastním enginu, který se má přiblížit CGI filmu a naplno využije výkon PS3. + UPDATE

Vzhledem k popularitě této legendární japonské série není divu, že fanoušci bedlivě sledují, co se kde šustne okolo Final Fantasy XIII a jeho akčnější verzi Final Fantasy Versus XIII. Před pár dny médii proběhla zpráva o tom, že výroba vlastního White Enginu jde vývojářům ze Square příliš pomalu a že jak chystaná třinácté Final Fantasy, tak devátý díl série Dragon Quest budou odloženy na přespříští rok.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
obrázky z Final Fantasy XIII

Designér Tetsuya Nomura v rozhovorech prozradil, že FF XIII bude představovat obrovský technologický skok (přirovnal ho k rozdílu mezi šestým a sedmým dílem). Třináctka údajně jako vůbec první hra naplno využije možnosti konzole PS3: cílem autorů je ostatně vizuálně se přiblížit ohromujícímu CGI filmu Advent Children (již brzy vyjde na Blu-Ray).

A pokud si vybavujete náš článek z letošní Tokyo Game Show, jistě vás zajímá, kdy už se konečně budete moci podívat na fantastické trailery, které Square v Tokiu letos prezentovalo (a jejichž sáhodlouhým popisem se zabýval snad každý zahraniční herní magazín). Odpověď přineslo prosincové číslo japonského časopisu Dengeki, dle něhož budou obě ukázky přiložené na DVD speciální výtvarné publikace "Cloud", pojmenované po hrdinovi již zmiňovaného sedmého dílu. Až do 14. prosince, kdy se kniha objeví, tedy skalním příznivcům nezbývá než si dokola pouštět krátký prostřih z IGN anebo starší trailer.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva >
obrázky z Final Fantasy Versus XIII

Mimochodem, pokud sledujete herní dění a očekávali jste od tajemného nového PS3 titulu Lord of Vermilion od Square další akční pecku, asi vás zklame sada prvních scanů: půjde totiž o karetní hru.

zdroj: Archiv


Final Fantasy Versus XIII trailer - stažitelná verze z ff-xiii.net

Update (23.11.): Fanouškovská stránka ff-xiii.net v noci na dnešek zcela nečekaně uveřejnila onen zmiňovaný první trailer z Final Fantasy XIII Versus. Zhruba dvě a půl minuty dlouhé video je bohužel v horší kvalitě (zvláště po audio stránce), i přesto by si ho měli pustit minimálně všichni fanoušci série předtím, než se v prosinci objeví kvalitní HD kopie.

Update (17:00): Omlouváme se, jak jste bleskově upozornili ve fóru (thx Burák&Grahf), skutečně jde o starý trailer z Final Fantasy Versus XIII (snad jen v lepší kvalitě). Navzdory tomu, jak ho prezentovala jinak dost odborná/informovaná fanstránka, onu kýženou novou ukázku z TGS zřejmě skutečně přinese až kniha od Square.
zdroj: Siliconera, GI, Gamespy, Dengeki, Forever Fantasy, IGN FFXIII.net a další

ls

Nejnovější články