První in-game záběry ze Sniper Elite V2
zdroj: tisková zpráva

První in-game záběry ze Sniper Elite V2

13. 12. 2011 1:27 | Video | autor: Petr Poláček |

Těžko říci, jestli fanoušky původního Sniper Elite, kterých mezi vámi evidentně není vůbec málo, nové video, obrázky a informace o hře potěší, ale třeba se tvůrci z Rebellion do vašeho vkusu strefili. Podle tiskové zprávy mají záběry na videu, které pochází ze hry, dokazovat, jak moc se technologie (čti grafika, animace apod.) od prvního dílu posunula vpřed. Podle mě ale Sniper Elite V2 nebude v tomto ohledu trhat asfalt ani oční bulvy, spíše se zařadí do slušného průměru.

zdroj: Archiv

Video nicméně předhazuje příjemnou podívanou a pokud na záběrech naznačená likvidace několika nepřátel a nastražení chytré pasti nebylo vývojáři dopředu nalinkováno (abych to třeba mohl udělat i jinak), tak snad hru i vyzkouším. Jen pořád netuším, co je skvělého na tom (ano vím, že něco podobného bylo i v jedničce), když při přesné trefě hra ukáže obraz obnaženého lidského skeletu, kterým proniká kulka a doprovází to cákanec asi dvou až tří litrů lidské krve. Zvlášť, když se potrefený Nácek na dalším záběru kácí k zemi bez stopy krve okolo…. No, snad to vynahradí proklamovaná přesná simulace práce snipera, v jehož kůži budete muset počítat s přitažlivostí, silou větru, vzdáleností, průrazností střeliva, stabilitou při míření a pohybovou energií kulky. Anebo vás více láka multiplayer, o kterém se zmiňuje tisková zpráva, ale neposkytuje konkrétní informace?

Přestože bylo de facto potvrzeno, že hra nakonec vyjde i na PC, tak aktuální tiskovka s buldočí vytrvalostí zmiňuje pouze PS3 a X360, což je logicky podezřelé. Minimálně na těchto dvou platformách by ale hra měla vyjít v prvních měsících příštího roku a chce vám nabídnout účast ve finálních bitkách 2. světové války uprostřed rozvalin Berlína, kde si to mezi sebou rozdávají Náckové a Sověti.

Slíbena je též realita až do morku kosti (uniformy, zbraně, prostředí), kterou si můžete snadno ověřit na novém videu, a také jistá možnost volby mezi tím, jestli využít šance na přesný a relativně snadný zásah bez pořádného krytu, nebo obtížnější zásah s lepším krytím, který představuje větší šanci, že nebudete po první ráně odhaleni. Co si vyberete?

Nejnovější články