Projděte si historii válek ve vtipné upoutávce na Far Cry Primal
zdroj: tisková zpráva

Projděte si historii válek ve vtipné upoutávce na Far Cry Primal

5. 2. 2016 9:34 | Video | autor: Aleš Smutný |

Občas vznikne v rámci, přiznejme si, že neustále se opakujících, schémat herních trailerů k příjemnému překvapení. Ani ne tak kvalitou zpracování, ale prostě nápadem, který zkouší něco nového. Přesně to se povedlo Ubisoft s jejich nejnovějším video lákadlem na pravěkou akci Far Cry Primal výstižně pojmenovaným Charge. Podíváte se v něm na průřez bojišti s úsměvnou tečkou na závěr hrané části.

Jistě, měl bych pár rýpavých poznámek, jako třeba nedává smysl, aby v Napoleonských válkách běžela pěchota do útoku takto neorganizovaně, ale o to v tomhle traileru nejde. Samotný nápad je dobrý a závěrečná hláška prostě mile suchá.

Navíc mne video přivádí k myšlence, že by nebylo špatné, kdyby se někdo odvážil udělat FPS, která by skutečně procházela jednotlivými érami válečnictví. Díky krátkým segmentům, kdy by na každou éru připadala jedna či dvě mise by nehrozil stereotyp a období, která by prostě nemohla sloužit jako kampaňová singleplayerová akce kvůli příliš specifickému stylu boje (právě Napoleonské války, první světová válka) by našla své zastoupení, protože jedna mise ze zákopů a jedna mise v řadách pochodujících u Waterloo by byly dostatečně zábavné.

Nicméně prozatím si musíme vystačit s občasnými exkurzemi do netradičních dob, jíž v rámci her Far Cry Primal dozajista je. V roli válečníka a lovce Takkara se pustíte do boje o přežití svého nového kmene 23. února na PS4 a Xbox One a 1. března na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články