Příběhový trailer na Assassin's Creed Unity zdůrazňuje roli historických postav
zdroj: tisková zpráva

Příběhový trailer na Assassin's Creed Unity zdůrazňuje roli historických postav

6. 10. 2014 19:17 | Video | autor: Petr Poláček |

Velká francouzská revoluce a následné Napoleonské války představují pro tvůrce série Assassin’s Creed naprosto skvělou příležitost, jak z příběhové kampaně udělat nejenom zajímavý historický thriller, ale hlavně historický thriller, který je blízký i nám, Evropanům. Nic proti Americe, ale troufám si říci, že historie našeho kontinentu je přeci jenom zajímavější. Od příběhové kampaně Assassin’s Creed Unity si tedy slibuji nejenom návrat ke stylu dvojky, nýbrž i vytyčení nového kvalitativního milníku, a následující příběhový trailer v tomto ohledu působí slibně.

Arno v jednom z dramaticky vypjatých záběrů deklaruje, že jeho cílem není pomsta (za tatínka), nýbrž vykoupení – jestli prostého lidu, co trpí pod útlakem šlechty a církve, nebo vykoupení osobní, to už se zřejmě dozvíme až ve hře. Trailer se však specializuje na něco jiného, než je tradiční klišé assasínských hrdinů.

Sada záběrů, ve kterých tvůrci ukáží několik slavných postav historie, působí jako tour de učebnice dějepisu a v případě Markýze de Sada i filozofie. Zapracování rolí těchto postav do příběhu AC Unity je samozřejmě druhá věc a může to celé dopadnout více než ošklivě, ale tvůrci z Ubi už několikrát prokázali, že propojení historie a fikce umí zvládnout minimálně na solidní úrovni.

zdroj: Archiv

Pokud tedy, stejně jako já, chcete od AC Unity v prvé řadě zábavnou a příběhově napínavou historickou fikci, plní dnešní trailer svou roli lákadla velmi dobře. Pokud vás bere spíše tolik propagovaná kooperace, můžete omrknout některá ze starších videí a mé plky pusťte druhým okem a uchem ven.

Assassin's Creed Unity vychází na PC, PS4 a Xbox One 13. listopadu, tedy ve stejný den jako Assassin's Creed Rogue pro PS3 a Xbox 360.

Nejnovější články