Pozor na červy a mimozemšťany, varuje trailer k budovatelské strategii Aven Colony
zdroj: tisková zpráva

Pozor na červy a mimozemšťany, varuje trailer k budovatelské strategii Aven Colony

4. 3. 2017 9:45 | Video | autor: Václav Pecháček |

Nový trailer na Aven Colony začíná na poměry budovatelských strategií velmi tradičně. Na obrazovce vám problikávají jednotlivá hesla: „stavěj, expanduj, objevuj.“ V záběrech zatím kolonie roste do krásy. A pak se zjeví poslední příkaz: „přežij.“ V tu chvíli se naplno ukazuje, že tohle rozhodně není kopie SimCity nebo Cities: Skylines, a že má daleko i k takovému Anno 2205. Může za to hlavně obrovský podzemní červ jak vystřižený z románů Franka Herberta.

Planeta Aven rozhodně není přátelská. Kromě červíků („Červíků? To si asi děláš srandu,“ úpějí nebozí kolonizátoři) si na vás brousí zuby i plejáda dalších mimozemských druhů odhodlaná vás vyhubit, a protože lidi jsou lidi, spadeno na vás mají dokonce i rebelové. Myslíte si, že je to všechno? Ani nápad. Na skladě jsou připraveny ještě bouře všeho druhu a další přírodní úkazy, které vám dost hrubě dokážou, že na Avenu větru ani dešti poroučet nebudete.

zdroj: Archiv

To všechno samozřejmě neznamená, že vás čeká pasivní role věčného otloukánka. V traileru můžete zahlédnout ukázku herního prvku nazvaného Expedice. Jak už jste si možná odvodili, znamená to vyslání týmu statečných do divočiny v naději, že třeba nějaké katastrofě předejdete dřív, než plnou silou udeří na vaše sídliště. Ačkoli se tyhle mise můžou všelijak pokazit, zároveň je klidně možné, že hrdinní dobrodruhové na svých cestách narazí na zbytky mocných technologií nebo poztrácené civilisty, kterými nahradíte oběti mimozemských nájezdů.

Máte chuť do svého plánování elegantních uliček a stavby efektivních výrobních řetězců vstříknout špetku stresu a strachu o život? Pak Aven Colony pozorně sledujte. Hra by měla vyjít ještě do letošního léta. 

Nejnovější články