Overwatch představuje teleportující se Tracer a podpůrnou Symmetru
zdroj: tisková zpráva

Overwatch představuje teleportující se Tracer a podpůrnou Symmetru

29. 5. 2015 14:30 | Video | autor: Aleš Smutný |

Je zjevné, že multiplayerová střílečka Overwatch bude disponovat hrdiny pro snad každý hráčský styl. Podtrhuje to nově představená, molekulárně nestabilní hrdinka Tracer, která cestuje časem a prostorem, což se promítá i do jejích schopností, které na videu vypadají velmi silně. Samozřejmě je to dané tím, že za Tracer hraje někdo, kdo u Overwatch sedí dnem a nocí a možná proti němu stojí boti, ale i tak je soubor schopností Tracer působivý.

Jelikož příběhové pozadí Tracer vypráví o nehodě s experimentální teleportační stíhačkou a následném problikávání Tracer, vlastním jménem Leny Oxton, skrze realitu, odráží to i její bojové prostředky, které podporují její ofenzivní roli. Dvojice pulsních pistolí sice vypadá neškodně, ale minimální zpětný ráz a soustavný proud poškození z nich zjevně dělají účinnou zbraň na blízko i na dálku.

Proč ale někteří hráči zvolí Tracer před ostatními bojovníky je zjevný z jejího pohybu. Schopnost Blink, jíž můžete použít třikrát za sebou, než se zase dobije, vás teleportuje na krátkou vzdálenost ve směru, kam se pohybujete. Využití je zcela jasné. Dostanete se tak ze svízelné situace, okamžitě se zbavíte útočníka a nebo naopak doženete prchající kořist. Je jasné, že použití Blinku bude vyžadovat rychlé reakce a orientaci v prostoru mapy, ale teleport je prostě silná zbraň.

zdroj: Archiv

Ještě lépe zní Recall. Ten Tracer posune zpátky v čase. Tedy ne doslova, ale při jeho aktivaci se Tracer přesune na pozici, kde byla před pár vteřinami, přičemž se jí obnoví zdraví a náboje na hodnotu, jakou měly v té době. Opět je využití jasné. Uniknete z problémů, doléčíte se, doplníte náboje. Samozřejmě se může stát, že se přesunete do momentu, kdy jste měli třeba méně zdraví, případně, se na místě bude nacházet jiný nepřítel, ale jako únikový systém bude Recall fungovat skvěle.

Že jej jde využít i ofenzivně a hlavně efektivně ve spojení s poslední, ultimátní schopností, vám ukáže video. Onou třešničkou na dortu je pulzní bomba, která se přichytí na jakýkoliv povrch a její výbuch je nesmírně efektivní. Ve videu můžete vidět, že hráč využije Blink k proniknutí štíty a překážkami k protivníkovi, hodí bombu a Recallem se dostane z prostoru exploze. Efektivní a zdánlivě jednoduché, byť jsem si jist, že celý manévr bude vyžadovat hodně koordinace. Overwatch se prostě zatím jeví jako velmi zajímavá alternativa k multiplayerovým FPS, protože škála hrdinů a hlavně stylů, které představují je široká a nabízí prostor pro opravdu odlišné typy hráčů.

symmetra-screenshot-001.0OuV8 zdroj: tisková zpráva

Po hbité Tracer tvůrci předvedli i dalšího hrdinu, který je trochu rozvážnější a nehrne se hned do boje. Je jím Symmetra, vlastním jménem Satya Vaswani, původem z Indie. Symmetra hraje v Overwatch roli podpůrné postavy, což dokazují i její schopnosti. První je Photon Projector, tedy zbraň, která může vystřelit speciální paprsek. Ten se přisaje na nepřátelského hrdinu a dokud jste v relativně blízkém dosahu, paprsek pořád drží. Celou tu dobu nepřítele poškozuje, takže je ve vašem zájmu nenechat si ho utéct.

Druhým módem Photon Projectoru je možnost zbraň natlakovat a vystřelit pomalý, ale silný zdroj energie ve formě letící koule. Ta není rychlá a lze se jí lehce vyhnout, ale když zasáhne, zabolí to. Druhou schopností Symmetry je možnost pokládat na mapu malé věže, které nejen že střílí a nepřátele poškozují, ale také je zpomalují. Když tak nastražíte past třeba ze dvou nebo tří věžiček do nějakého těsného prostoru a připravíte si Photon Projector, těžko vám z toho někdo uteče.

zdroj: Archiv

Třetí schopností Symmetry je Photon Shield - prostý štít, díky kterému některý z vašich kolegů vydrží mnohem víc. Štít navíc nezmizí po pár vteřinách, ale trvá do doby, než jeho nositel zemře. Ultimátní schopností Symmetry je Teleporter - jedna jeho část je v základně, druhá na předních liniích a vy i vaši parťáci ho můžete používat k rychlému přesunu na bojiště.

Čerstvě vydané nesestříhané video z dalšího zápasu vám už Symmetru představí v celé její kráse v praxi. Pokud by vás snad zajímalo její příběhové pozadí, můžete si ho nastudovat na oficiálních stránkách hry. A pro videa a přehled ostatních hrdinů můžeme odkázat na naše předchozí články.

Nejnovější články