Osm minut z hraní Quantum Break vzbuzuje mírné rozpaky
zdroj: tisková zpráva

Osm minut z hraní Quantum Break vzbuzuje mírné rozpaky

12. 8. 2014 15:44 | Video | autor: Aleš Smutný |

Když Remedy Entertainment, tvůrci Max Payne oznámili svou novou hru, která pracuje s rozpadáním času, Quantum Break, čekali jsme hodně. I když jsme vlastně nevěděli „co“ čekat. Nyní se hra konečně předvedla v osmiminutové ukázce z hraní a vypadá prostě jako střílečka. S několika dodatečnými prvky, ale je celkem jasné, že dědictví Maxe se Remedy nevzdává. Z předvedeného si ale nejsem jistý, zda je to tak výjimečný titul, jak se spekuluje.

V demu sledujeme Jacka, jak se snaží prostřílet na přístavní molo, zatímco se s časoprostorem dějí nepříjemné věci. Nicméně větší část z kejklí s časem bude mít na svědomí právě Jack, který dokáže kromě zpomalení respektive zastavení času i „něco.“ Přiznám se, že jsem prostě během konference nepochopil, co přesně znamená ono vytváření časoprostorových vln, které Jackovi pomáhají zlikvidovat protivníky. Jinak zvládá i zastavit let projektilů, případně je „nabít“ pro větší průraznost.

Navíc, dějově Jack umí nezůstat zmrazen v čase ve chvíli, kdy se lokálně zhroutí časové kontinuum a vše se zastaví. V těchto okamžicích vy můžete jak chodit po zastaveném světě, tak i provádět změny v okolí a jak vám ukáže demo, klidně i bojovat, když se objeví v exoskeletech odění bojovníci z budoucnosti. Aby bylo jasné, myslím si, že Quantum Break vypadá krásně a jeho příběh bude minimálně poutavý a hrátky s časem snad dají vzniknout zajímavé zápletce. Ale pořád působí „jen“ jako hezká střílečka se systémem krytí a pár speciálními schopnostmi hrdiny.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články