Nový trailer na třetí sezonu Walking Dead naznačuje, že Clementine nebude hlavní hrdinkou
zdroj: tisková zpráva

Nový trailer na třetí sezonu Walking Dead naznačuje, že Clementine nebude hlavní hrdinkou

12. 12. 2016 10:28 | Video | autor: Aleš Smutný |

K vydání nové epizody třetí série zombie ságy The Walking Dead od Telltale dojde 20. prosince. Nicméně, nebude to jedna epizoda, ale rovnou dvě najednou, které vás uvedou do nové situace a nesou stejný název Ties That Bind. Nejen, že se v ději zase posuneme v čase, dojde i k další změně. I když se vrací stará známá Clementine, nebude v roli hlavní hrdinky, jíž ovládáte.

Telltale se, asi z pocitu, že je potřeba už poněkud unavený styl a svět oživit, rozhodli z Clementine udělat vedlejší postavu, přičemž vy dostanete do ruky nováčka Javiera. Ten se uprostřed apokalypsy snaží ochránit svou rodinu a na cestě potká mladou ženu Clementine, která nese dost vlastních jizev z minulosti. Že bude další z postav právě Javier jsme věděli už od oznámení, ale teprve teď se z videa a tiskové zprávy zdá, že bude i jediným hrdinou, kterého budete ovládat.

Jde o opravdu dobrý nápad a to hned z několika důvodů. V první řadě, Clementine známe jak své boty. V přežívání je zkušená, sotva vytvoří dojem vyděšené přežívající a bezradné postavy, do které promítnete svá nová rozhodnutí. Ve své roli mnohem lépe poslouží jako vedlejší, byť určitě důležitá postava, která věci spíše glosuje.

zdroj: Archiv

Navíc, s Javierem dostanou mnohem větší šanci se do příběhu hry pořádně dostat i nováčci v sérii, kteří nemuseli projít první či druhou řadou a nebudou chápat spoustu odkazů na předchozí události kolem Clementine. Ta je bude nyní moci s nimi seznámit z pozice, kde nebude vypadat hloupě, že opakuje již známé – bude vše vysvětlovat Javierovi a tedy potenciálně i hráči, který o její minulosti nic neví.

Trailer i předvede novou skupinku přeživších, která zjevně bude představovat tradičně větší nebezpečí, než nemrtví. A také se objeví jedna známá postava z Walking Dead universa. Dvojitá epizoda Ties That Bind vyjde 20. prosince na PC, PS4, Xbox One, iOS a Android.

Nejnovější články