Nové video z Total War: Warhammer se zaměřuje na kampaň pomstychtivých trpaslíků
zdroj: tisková zpráva

Nové video z Total War: Warhammer se zaměřuje na kampaň pomstychtivých trpaslíků

4. 3. 2016 11:48 | Video | autor: Aleš Smutný |

Po videích věnujících se specifikům kampaně za orky a Empire přišla řada na trpaslíky. Pokud také čekáte na pořádné představení upířích hrabství, pak budete muset čekat i nadále, ale na okraji mapy v tomto videu už vykoukla jedna jejich armáda. Tak snad příště. Nicméně, toto video je hlavně a především o trpaslících a strategické mapě. Zapomeňte na boje, zde se představuje technologický strom i systém spokojenosti vaší vousaté populace.

Jak vám video předvede, technologií k vyzkoumání je tu oproti předchozím Total Warům o mnoho více. Systém vylepšování měst vypadá přehledně v dalším schematickém stromu budov a když dojde na osobní kartičku schopností trpasličího krále Thorgrima, je to radost pohledět. Opět se potvrzuje, že vojevůdci a především vládcové frakcí budou velmi opečovávanými jednotkami, které mohou samy změnit průběh bitvy. Desítky kusů vybavení a schopností a k tomu ještě osobní questy vytváří další vrstvu hratelnosti nad standardními systémy, jaké ze série známe.

Propojení s deskovou předlohou příjemně podtrhuje třeba konstatování, že Thorgrim už má vybavení, díky němuž má schopnost Terror, která v bitvě s Grimgorem anuluje Terror, kterým disponuje i orčí šéf. Navíc možnost profilovat své vůdce různým stylem příjemně hraje na strunu prostých, leč ve strategii atraktivních RPG prvků, které tak dobře fungují v tabletop předloze.

Hlavní představení videa se ale týká Dammaz Kron, Knihy zášti, jíž má Thorgrim v držení, a která představuje systém spokojenosti populace. Zatímco orkové potřebují boj, jinak se začnou vymykat kontrole, trpaslíci vyžadují spravedlivou odplatu. Což znamená, že pokaždé, když vám někdo nějak uškodí, třeba nějaký vojevůdce dobude vaši provincii, do knihy se zapíše „grudge,“ tedy příkoří, které je třeba oplatit. Jedná se tak o quest, který byste měli splnit, protože čím více nesplněných odplat v knize je, tím více vás trpaslíci vidí jako neschopného a tím spíše se vzepřou vaší vládě. Nu a jak je vidět z videa, trpaslíci opravdu nemají problém brát jako přestupek vůči svým zájmům prakticky cokoliv a úkolů je kniha plná.

Sice jsme neviděli bitvu za trpaslíky, ale k té vás odkáži k jednomu ze starších článků, kde najdete příběhovou bitvu, která se týká osobního questu Thorgrima. No a příště už bychom prosili ukázat Vampire Counts. Total War: Warhammer vyjde 28. dubna na PC a Mac.

zdroj: Archiv

Nejnovější články