Nové video z No Man’s Sky předvádí robustní systém obchodování
zdroj: tisková zpráva

Nové video z No Man’s Sky předvádí robustní systém obchodování

22. 7. 2016 19:15 | Video | autor: Adam Homola |

Zážitek z hraní No Man’s Sky bude takový, jaký si ho každý hráč udělá sám. Zdá se, že vývojáři nebudou nastavovat žádné mantinely, ale i přesto by mělo být obchodování jednou z důležitějších součástí hry. Soubojům se vyhnout asi můžete, ale bez přísunu peněz se neposunete dál a peníze si můžete zajistit obchodováním a komunikací s mimozemskými rasami.

Mimozemských ras bude ve hře hodně, a každá má svůj vlastní jazyk, který se můžete postupně naučit. Čím lépe ho budete umět, tím lépe se vám bude s danou rasou obchodovat. Abyste se mohli dostat k obchodování, musíte si nejdřív příslušné suroviny obstarat. Tady přichází na řadu těžba a unikátní periodická tabulka prvků, kdy sice některé znát budete, ale spousta z nich je zprvu neznámá.

Jakmile nahromadíte dostatečné množství určitých suroviny, můžete z nich vyrábět produkty. Zajímavé je, že každá mimozemská rasa může mít v oblibě některé konkrétní produkty, a vy si tak můžete založit celé živobytí jen na jejich produkci a zásobování dané rasy. Samozřejmě za odpovídající peníz.

zdroj: Archiv

Živit se dá slušně i prodejem základních surovin - zatímco může být na jedné planetě něčeho přebytek, na jiné planetě může jít o extrémně vzácný a žádaný materiál. Tudíž jde opět o příležitost, jak na nedostatku suroviny vydělat. Některých surovin a materiálů se ale nebudete chtít zbavit ani za dobrou cenu, protože vám mohou sloužit k výrobě výstroje či výzbroje.

No Man’s Sky by jednoduše měla nabídnout solidní a vzhledem k počtu planet i dostatečně robustní obchodní systém, který by mohl uspokojit nejednoho vesmírného kšeftaře.

Před vydáním nás po videích o prozkoumávání vesmíru, soubojích a nyní i obchodování čeká ještě prezentace survival stránky hry.

No Man’s Sky vyjde 10. srpna na PC a PlayStation 4.

Nejnovější články