Nové video odhaluje bojovou stránku Lary v Rise of the Tomb Raider
zdroj: tisková zpráva

Nové video odhaluje bojovou stránku Lary v Rise of the Tomb Raider

29. 10. 2015 16:31 | Video | autor: Aleš Smutný |

Mé několikahodinové hraní Rise of the Tomb Raider mne zanechalo velmi příjemně překvapeného (viz tento článek). Obzvláště se mi líbilo rozšíření puzzlů, jež se ve hře objevují a možnost přistupovat k bojím, když už ne vždy nenásilně, pak alespoň plíživě a ne za hlasitých explozí a kilogramů létajícího olova. Takže video, které se věnuje bojovým schopnostem Lary mi velmi často ukázalo, jak by vypadaly některé situace, kdybych se je rozhodl řešit akčnější cestou a ne tichým šípem do hlavy a proklouznutím mezi strážemi.

Ne, že by video nebralo v úvahu i tyto možnosti, ale celkově se věnuje tomu, že v boji bude lara moci aplikovat spoustu prostředků a taktik, které jí pomohou poradit si s nejrůznějšími protivníky a hlavně situacemi. Jakkoliv se mi příčí něco tak primitivního a hlučného jako je brokovnice, je třeba říci, že efekt na vojáka Trinity je opravdu uspokojivý. Pořád mě nikdo nepřesvědčí, že cesta stealthu je ta nejlepší, ale proti gustu...

V rámci videa se představí i crafting a možnosti úprav zbraní, stejně jako odemykání nových schopností. Specializace samozřejmě hraje svou roli, takže tuším, že nemá smysl dělat z Lary smrtící lovkyni ze zálohy, jen proto, abyste se následně rozhodli vrazit všechen dostupný materiál do podvěšeného granátometu na útočnou pušku. Hlavní je, že ve hře je možnost jít tou cestou, ke které přirozeně inklinujete a nebo která vám v kontextu situace přijde nejlepší. Ostatně, i my, tichošlápci, občas potřebujeme odpálit nějaký ten granát.

Rise of the Tomb Raider vyjde 10. listopadu na Xbox One a X360, na PC v březnu příštího roku a na PS4 až o vánocích 2016.

zdroj: Archiv

Nejnovější články