Nightmare mód pro Dying Light odhaluje své zrádné nástrahy
zdroj: tisková zpráva

Nightmare mód pro Dying Light odhaluje své zrádné nástrahy

27. 1. 2016 9:46 | Video | autor: Honza Konfršt |

Komunitní manažer Techlandu pro Dying Light osvětluje hráčům zákoutí nadcházejícího patche a představuje nový stupeň obtížnosti Nightmare. Jím komentované video Survive the Nightmare varuje před nepromyšlenými akcemi a nabádá k útokům ze zálohy. Především ale ukázka předvádí to, v čem je nová obtížnost specifická.

Hráči se dočkají delších nocí, silnějších nepřátel a nebudete se moci opřít o výhody minimapy, jak už jste zvyklí z Hard módu. K tomu Techland přidává Staminu, jíž si musíte hlídat, protože z ní čerpají všechny aktivované schopnosti. Takže zapomeňte na vlétnutí do davu zombií s tím, že vše vysekáte jako obvykle. Tím spíš, že na Nightmare ze hry zmizí veškeré Easter Egg zbraně a každá smrt navíc znamená ztrátu zkušeností získaných nad aktuální úroveň. Priorita je tedy jasná – opatrnost se vyplácí a kdo uteče a nezemře, ten svým způsobem vyhraje.

Nightmare ale nebude jen o utrpení a omezeních. Na druhé straně stojí například zisk zkušenostních bodů – ten je rychlejší než v původní hře a může být navíc aktivně posílen každým dalším parťákem v kooperaci (za každého hráče platí bonus 10 % z jeho získané zkušenosti). Stejně tak hráči mají větší šanci nalézt a získat zlaté zbraně.

Nightmare mód a s ním spojené novinky přijdou současně s vydáním objemného datadisku The Following, respektive v Enhanced edici, která vychází ten samý den – 9. února. Rozšíření půjde koupit buďto samostatně, nebo v edici s původní hrou – informace o veškerých edicích se můžete dočíst na stránkách hry.

zdroj: Archiv

Nejnovější články