NHL 15 slibuje i realistické rozpohybování dresů
zdroj: tisková zpráva

NHL 15 slibuje i realistické rozpohybování dresů

10. 7. 2014 10:27 | Video | autor: Ladislav Loukota |

V květnu oznámená NHL 15 pokračuje ve vysvětlování, proč bude skutečně next-gen sportovním zážitkem. Přepracovaná fyzika při kolizích hráčů, dokonalejší pohyby díky technologii 12 Player NHL Collision Physics nebo inovovaná AI, to vše se kryje za honbou o co nejvyšší míru reality. Nové video jde však ještě o krok dál a ukazuje, že si vývojáři dali práci i s fyzikálně věrným pohybem hráčských dresů. 

Každý virtuální hráč je dle komentáře z videa vymodelovaný ve třech vrstvách. Už jsem se těšil (inspirován Sniper Elite 3) na záběry kostry a vnitřních orgánů, pohupující se vstříc ledu při bodychecku, vývojáři však ukazují, že mezi zmíněné tři vrstvy patří hráčovo tělo, spodní výstroj a nakonec dres. Ten se plápolavě pohybuje ve vztahu k hráčově rychlosti, ale i zásahům puku nebo kolizím s jinými hráči. Jinými slovy, střet puku a brankáře bude v NHL 15 doslova dělat vlny - na látce dresu.

Tvůrci doufají, že podobné drobnosti dodají hráčům pocit, že sledují živé sportovce. Posoudíme to v září, kdy NHL 15 vyjde pro PS4, Xbox One, Xbox 360 a PS3. PC verze v plánu, stejně jako řadu posledních let, není.

zdroj: Archiv

Nejnovější články