Next gen verze Assassin's Creed IV ukazuje své technologické přednosti
zdroj: tisková zpráva

Next gen verze Assassin's Creed IV ukazuje své technologické přednosti

13. 9. 2013 12:25 | Video | autor: Adam Homola |

Assassin’s Creed IV: Black Flag bude jednou z nemála her, které vyjdou jak na současné generaci konzolí, tak na PlayStation 4 a Xbox One. Na nové generaci konzolí se sice od takovýchto her nedočkáme úplně jiných enginů a stoprocentně jiných vizuálů, ale nějaká podstatná vylepšení tam přeci jen budou. Vývojáři z Ubisoftu teď připravili pěkné video, ve kterém vám názorně předvedou, v čem bude next gen verze Assassin's Creed IV lepší a hezčí než verze pro Xbox 360 a PlayStation 3.

Ne snad že by nový Assassín vypadal na současné generaci konzolí špatně, ale na next genu si naplno užijete třeba pořádného oceánu. Vývojáři na to mají speciální Sea Engine, který řeší jednotlivé vlny a vrstvy vody, což bude v Karibiku, kde budete trávit spoustu času na lodi, důležité. Ruku v ruce s tím jde plně dynamický systém počasí. Tvůrci se chlubí tím, že každičká dešťová kapka má být zcela nezávisle nasvícená, stejně jako se bude speciálně nasvěcovat i mlha.

...

Někomu by to mohlo znít jako zbytečná drobnost, ale když se pak rozehraje vizuální koncert počasí naplno, rozdíl mezi generacemi asi pozná i méně zkušený hráč. Systém nasvícení a počasí má samozřejmě vliv na další velkou věc, které bude hra plná - zeleň. Next gen verze bude zvládat tisíce a tisíce rostlin na obrazovce, kdy bude každá z nich dynamicky reagovat na vítr, déšť a pohyby hráče.

Dynamická zeleň bude nejen hezké přikrášlení hry, ale pomůže to i hratelnosti - když se budete někde ve vysoké trávě stealthově plížit, tak se podle vašeho pohybu bude zeleň dynamicky pohybovat a jednodušeji se tak najdete. Hratelnost a vůbec celá hra bude na všech platformách pochopitelně stejná, ale pokud už zvažujete koupi next genu a líbí se vám AC série, měli byste si ho pořídit asi rovnou pro novou konzoli...

Nejnovější články