NeverDead – nemrtvý lovec démonů chce vaše srdce!
zdroj: tisková zpráva

NeverDead – nemrtvý lovec démonů chce vaše srdce!

9. 6. 2011 10:26 | Video | autor: Aleš Smutný |

A tím nemyslím, že by vám jej chtěl vyrvat, ale musíte si jej zamilovat. Protože tahle hra se pro mne osobně stala top překvapením. Hlavním hrdinou NeverDead je Bryce Boltzmann, bývalý klasický „rytíř dobra“, jemuž realita v podobě obrovského krále démonů nakopala ***, zabila přítelkyni, vyrvala oko a zabila jej... společně s kletbou nesmrtelnosti, která jej oživuje jako poměrně kompaktní zombii. Což uvidíte v báječně ujetém traileru. Nyní se Bryce potuluje po světě už pět set let, z dobráka je tvrdý, chlípný cynik, loví démony... a je poměrně „rozložitelný“. Co tím myslíme si přečtěte uvnitř článku.



Během hry totiž Bryce může ztrácet končetiny, které si musí zase „připevnit“, takže není úplně nesmrtelný. Nicméně jak je vidno z videa, když je třeba, zvládne trochu akce jen s pouhou hlavou. Bez těla. Kyž je třeba, časem mu tělo doroste k hlavě (i s věcmi, šikovná kletba), také v některých situacích si musí Bryce hlavu urvat a hodit někam, kam by se jinak tělo nedostalo. Samozřejmě už jde o krk. Tedy doslova, protože hlava už je velmi zranitelná, umí se jen koulet a trochu kousat. Jinak si musíte ztracené končetiny hledat. Vznikají tak skvělé situace, které vidíte i v gameplayi zde, jako je Bryce, který se plazí bez rukou a nohou k nejbližší končetině a mezitím jej okusují potvory. Jeho nesmrtelnost navíc nabízí nová řešení, kdy kupříkladu místo složitého řešení situace prostě spustíte past a pak se jdete posbírat. Navíc jsou tu kousky jako hození utržené ruky démonickým psíkům, kteří ji hned chtějí aportovat. A pak vás roztrhat. Navíc můžete urvanou končetinu obalit výbušninou a pak si ji nechat v klidu dorůst.

Tahle akce by měla vynikat svérázným stylem pramenícím z hlavní postavy, ujetým černým a suchým humorem a špičkováním mezi Brycem a novou společnicí, odtažitou a upjatou Arcadií, která jej moc nemusí. Navíc má tendenci ji oblažovat veselými příběhy ze své bohaté minulosti, kdy si jej pletli se slavnými osobnostmi – kupříkladu díky omylu, že je Ludvík XV. jej skoro upálili naštvaní vesničané. Vše bude ovšem záležet na designu úrovní. Tutorial, který je v gameplayi toho moc neukázal, protože vás ještě spíše vodí za ručku a ukazuje, co Bryce umí. Jinak můžeme čekat spoustu frenetické akce, kterou snad ozvláštní dost prvků, využívajících Brycovy … „indispozice“. Můžeme tedy nadávat na současné hry, ale třeba zrovna NeverDead se snaží o nějakou inovaci a nové nápady. Snad je dotáhne do konce.

Hra vyjde v Japonsku koncem roku na PS3 a X360. Jiné regiony nebyly ohlášeny, ale dabing naznačuje, že přinejhorším vše jistí dovoz... jako tomu zprvu bylo u geniálního Demons Souls. Hra se tehdy objednávala v japonské verzi s anglickými titulky v takové míře, až se distributor konečně odhodlal k vydání v Severní Americe a Evropě. Nicméně snad můžeme počítat s tím, že se hra objeví i u nás na západě.

zdroj: Archiv

Games.cz E3 2011 speciál vám přinášejí sponzoři Conquest Entertainment a Electronic Arts.

Nejnovější články