Názorné porovnání staré a nové grafiky na videu z Metro: Redux
zdroj: tisková zpráva

Názorné porovnání staré a nové grafiky na videu z Metro: Redux

8. 8. 2014 19:03 | Video | autor: Adam Homola |

Jsou remaky a REMAKY. Ty první vezmou starou hru, přeleští grafiku a pomocí zaklínadla 1080p/60fps se snaží nahnat prodeje. Ty druhé na to jdou od lesa, protože jejich vývojáři nejsou líní a předělají i hru, nejenom grafiku. Druhý případ se týká projektu Metro Redux, který upravuje Metro 2033 i Metro: Last Light víc než je zvykem. Rozlišení 1080p a framerate 60fps nabídnou obě hry, na PC lze dokonce čekat rozlišení 4k a další extra cingrlátka, pokud vám to stroj utáhne. Hezčí grafikou ale úpravy teprve začínají, jak vývojáři ukazují v pěkném srovnávacím videu, které všechna vylepšení náležitě vysvětlí.

Největších změn se dočká Metro 2033 - tvůrci předělali řadu herních prvků včetně umělé inteligence, lepšího zacházení se zbraněmi, vylepšeného stealth systému apod. Z Metro: Last Light si pak původní 2033 bere prvky typu utírání masky, úprava zbraní a tiché sejmutí nepřátel. Do hry navíc přibudou nové skryté oblasti a zbrusu nové "herní setkání".

Příjemná je též odstranění nahrávání v momentech, které dříve rozsekly velkou úroveň na několik částí - kde jste museli dříve čekat a koukat na nudnou nahrávací obrazovku, budete nyní například jen procházet dveřmi nebo halou, která dvě původně rozdělené lokace spojí. Z menších vizuálních vylepšení lze jmenovat například hezčí osvětlení, lepší světelné efekty i oblohu, vylepšené modely postav, animace a spoustu podobných příjemných drobností.

zdroj: Archiv

Novinkou jsou také dva módy Spartan a Survival, přičemž právě Survival je ten správný hardcore mód, stejně jako Ranger - ten skryje celý interface, což život rozhodně nezjednoduší. Samozřejmostí je také přítomnost všech DLC balíčků. Metro: Redux vyjde už na konci tohoto měsíce pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Naši recenzi můžete čekat už 19. srpna.

Nejnovější články