Na ukázky technologie dynamického počasí z Driveclub je radost pohledět
zdroj: tisková zpráva

Na ukázky technologie dynamického počasí z Driveclub je radost pohledět

8. 7. 2014 18:22 | Video | autor: Petr Poláček |

Posun vydání závodní hry Driveclub pro PS4 z listopadu 2013 na jaro 2014 a následně na 8. října tohoto nebyla možnost, ale nutnost – aby hra nevyšla v polorozpadlém stavu a neslízla ostrou kritiku. Potvrzují to už od dubnového oznámení nového termínu vydání kontinuálně uvolňovaná videa a informace o hře. Obvykle totiž ukazují rozdělanou prvků, bez nichž by se hra musela při snaze o dodržení původního termínu vydání obejít. Jedním ze zmíněných prvků je třeba na dvou krátkých videích prezentované dynamické počasí.

Jak si můžu být jistý, že by dynamické počasí v Driveclub nebylo, kdyby hra vyšla v listopadu loňského roku nebo letos na jaře? Jednoduše, dynamické počasí nebude součástí základní hry, tvůrci jej prostřednictvím updatu přidají do hry až nedlouho po vydání. Přesto se nebojí technologii ve své nedokončené podobě prezentovat na videích a prostřednictvím informací už nyní. Podívejte se sami, jak bude závodění v dešti a sněhu vypadat. Za mě dobrý!

zdroj: Archiv

Podle šéfa grafiků Alexe Perkinse si hráč nastaví sám, v jakém poměru chce pro následující závod sníh, déšť vítr a všechno mezi tím namíchat. Počasí bude mít samozřejmě vliv na ovladatelnost vozidel, a protože si tvůrci s celou technologií vyhráli, bude možné simulovat podle polohy slunce a teploty dokonce i rychlost odpařování vody ze silnice.

Logicky z toho vyplývá, že vliv na dynamiku proměny počasí bude mít lokalita trati. Na startu trati v norských horách bude nastavené sněžení poněkud hustší, než když se v průběhu závodu sjede o pár stovek metrů níže.

Alex Perkins se dále v rozhovoru rozplývá nad technologickou náročností dynamického počasí a nad propracovaností systému do posledního detailu, ale nic konkrétního k věci už neříká. Raději se tedy podívejte na druhou krátkou ukázku, na jejíž konto opět řeknu, že: za mě dobrý!

zdroj: Archiv

Nejnovější články