Mezi uchem a čepicí – sledujte čtyřminutové video z filmového Warcraftu
zdroj: tisková zpráva

Mezi uchem a čepicí – sledujte čtyřminutové video z filmového Warcraftu

15. 7. 2015 12:56 | Video | autor: Aleš Smutný |

Tak dlouho se Blizzard a Universal snažili neukazovat mimo cony nic z filmu Warcraft, až se konečně našel odvážlivec, který předváděné video z Comic-Conu natočil na mobil. A nejde o žádný malý kousek, tentokrát jsou to čtyři minuty, které ukazují začátek zápletky snímku. Sledujeme tak, mezi uchem jednoho diváka a čepicí druhého, z úhlu, který vám potrápí krk a v kvalitě, jež vás rozslzí, jak orčí klany z Draenoru kvůli neuspokojivým enviromentálním podmínkám provedly invazi do Azerothu a spustily tak události první hry.

V traileru se předvede několik hlavních postav z orčí strany včetně Gul'dana a objeví se i těhotná orčice (z hrozného audia jsem nepoznal, zda toto má být Durotan a Draka) a samozřejmě i náznak dalších zápletek. Jak totiž Duncan Jones uvedl, nechce jen následovat oficiální události, ale ukázat dobré i špatné na obou stranách konfliktu. Jsem tedy zvědavý jak všechno stihne v „pouhém“ jednom filmu, ale lepší, než aby se snažil rozkouskovat děj do trilogie a zbytečně hledal výplně.

Zpracování CGI je i přes nekvalitu záznamu opravdu skvělé, ale samozřejmě člověka hned napadá, že vše vypadá stejně jako CGI filmečky od Blizzardu. Ať už jde o pochodující orky a nebo scény jako je otevírání Portálu, vše působí familierně. Což je asi styl, který chtěli producenti udržet a ostatně styl, pro který máme blizzardí videa rádi. Jen jsem zvědavý, jak bude vypadat celovečerní film v podobném ražení. Na druhou stranu, Duncan Jones je natolik zkušený režisér, že snad nepropadl jen kouzlu vizuální epiky a přidal i něco svého, konverzačního.

Otázkou nyní je, jak dlouho video vydrží online. Bylo by hezké, kdyby únik videa přiměl distributora k vydání normálního videa jako tomu bylo u Suicide Squad, ale vzhledem k tomu, že přístup obvykle bývá konzervativnější, čekejte spíše opak. Plnohodnotný trailer byl totiž oznámen až na letošní listopad.

zdroj: Archiv

Nejnovější články