Měsíc a nízká gravitace zásadně ovlivní hratelnost Borderlands: The Pre-Sequel
zdroj: tisková zpráva

Měsíc a nízká gravitace zásadně ovlivní hratelnost Borderlands: The Pre-Sequel

8. 8. 2014 10:45 | Video | autor: Adam Homola |

Borderlands: The Pre-Sequel vyjde zhruba za dva měsíce a vývojáři z 2K Australia proto pokračují v prezentaci důležitých částí hry prostřednictvím videodokumentu, jehož druhá část se zabývá herním prostředím a jeho vlivem na charakter hry. Hlavním kolbištěm The Pre-Sequel není stará známá Pandora, ale Měsíc, který jsme v jedničce viděli celý a netknutý, ve dvojce na něm už něco bylo a v The Pre-Sequel se po něm konečně projdeme. Přesun hry na Měsíc ale nepředstavuje pouhou změnu prostředí, nýbrž výrazně ovlivní i hratelnost.

Fanoušci si prý o Měsíc dlouho říkali a dostanou ho v The Pre-Sequel s klasickou hratelností Borderlands, kterou ale okoření několik změn, jejichž vliv rozhodně nemá být zanedbatelný. Řeč je samozřejmě o gravitaci, na kterou vývojáři podle dnešního videa kladou největší důraz. Měsíc totiž nebude jen jinak vypadající povrch se stejnými vlastnostmi jako v předešlých dílech. Hraní totiž oživí neustálé poletování a skákání do výšek, do jakých se v jiných hrách nedostanete.

Najednou tedy nebojujete jen na úrovni před sebou, za sebou a po stranách, ale všude kolem sebe a také hodně pod sebou. Často tak nemusíte řešit například schody nebo obcházení propasti, ale jednoduše překážku přeskočíte a cestou vzduchem můžete na zemi stojící a možná i nic netušící nepřátele zasypat kulkami či jinými projektily. Gravitace a poletování by tak měly hře, dle slov tvůrců, dodat úplně novou úroveň, která starou známou hratelnost osvěží a ozvláštní.

zdroj: Archiv

Pomalý let jde navíc rychle ukončit účinným pádem dolů a praštěním do země. Vyhrát si můžete dosyta i s cryo zbraněmi, které dokáží nepřítele zmrazit, abyste ho pak mohli rozkopnout na tisíce malých kousíčků, à la vy víte co... Celý nápad na zmrazování a rozbíjení nepřátel prý vzešel z hlavy jednoho programátora, který za vedením přišel s povedenou technologií rozbíjení modelů na kousíčky. Jak budou cryo zbraně a vertikalita fungovat v rámci celku, se dozvíme už 17. října, kdy hra vyjde pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Nejnovější články