Mass Effect: Andromeda se bude odehrávat 600 let po událostech původní trilogie
zdroj: tisková zpráva

Mass Effect: Andromeda se bude odehrávat 600 let po událostech původní trilogie

2. 11. 2016 12:21 | Video | autor: Václav Pecháček |

Šest set let je zatraceně dlouhá doba. Vážně, vážně, vážně dlouhá. Za víc než půl tisíciletí se toho může udát opravdu leccos – posun od rytířů a lučištníků k nukleárním zbraním, od koníků a kobylek k Bugatti Veyron, od zfixlovaných kostek až k promakaným, ambiciózním sci-fi RPG od studia BioWare. Proto je docela překvapivé, že nový díl série Mass Effect s podtitulem Andromeda se bude odehrávat právě šest set let po událostech úvodní trilogie, což ukazuje dnes vydaný krátký teaser.

Znamená to, že cesta do nové galaxie, která bude centrálním pilířem chystaného dílu, vážně trvá takhle dlouho? Z hlediska technologie univerza Mass Effect by to smysl dávalo – ono ani cestování v rámci Mléčné dráhy nebylo kdovíjak instantní. Nebo se tvůrci zkrátka chtějí vyhnout nutnosti dbát na události starých dílů, kde koneckonců všechno mohlo dopadnout pro každého hráče úplně jinak. Pauza šesti století zařídí, že jediné bytosti, které by si mohly „staré časy“ pamatovat, budou někteří obstarožnější jednotlivci z řad asari nebo kroganů.

Plnohodnotný trailer, ve kterém vám snad BioWare nabídne konkrétnější informace o celé misi, je naplánovaný na pondělí 7. listopadu. Do té doby se můžete zapsat do iniciativy Andromeda jako rekrut a čekat na briefing od svého velení. Což bohužel v praxi znamená jen to, že se přihlásíte k odběru EA newsletteru. Tajnou výpravu z NASA u svých dveří nečekejte. I když, právě to bychom napsali, kdybychom chtěli, aby ta výprava zůstala tajná. Takže asi pořád ještě můžete doufat. Mass Effect: Andromeda vychází na začátku příštího roku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články