Lov statečné rysice na prvních záběrech z hraní Shelter 2
zdroj: tisková zpráva

Lov statečné rysice na prvních záběrech z hraní Shelter 2

24. 10. 2014 15:05 | Video | autor: Adam Homola |

Minule jsme hráli s jezevčicí, tentokrát jde o rysici. Právě změna ústřední "postavy" by mohla Shelter 2 posunout do mnohem zajímavějších a zábavnějších vod. Druhý Shelter bude opět dobrodružstvím o přežití, ale už jen z povahy hlavní protagonistky se můžeme těšit na mnohem záživnější a hlavně akčnější hratelnost. Nedílnou součástí života rysice je totiž lov jiných zvířat, aby přežila nejen ona, ale hlavně její mláďata.

Lov a nejen ten představuje první regulérní video z hraní, podle něhož Shelter 2 působí výrazně lákavěji, než jednička. Zajímavě zní zejména některé mechaniky, například význam vody. Voda je pro rysici logicky důležitá, protože ona i mláďata musí něco pít - když v zimě řeka zamrzne rázem máte problém.

Na druhou stranu můžete zamrzlou řeku přejít a dostat se tak do nových oblastí. K tomu slouží i mapa, která je vizualizací paměti rysice. Uvidíte na ní i drobné náznaky nejbližšího okolí a jakmile objevíte nějakou tajnou skrýš, zanese se na mapu také.

zdroj: Archiv

"Na Shelter 2 pořád pracujeme a jsme rádi, že můžeme ukázat první záběry přímo z hraní. Vizuální stránku hry jsme dotáhli blíž k našemu cíli, stejně jako hratelnost. Obojí by mělo navazovat na první Shelter, byť by měla stát dvojka na vlastních nohách," napsali v tiskové zprávě tvůrci ze studia Might and Delight.

Shelter 2 zdroj: tisková zpráva

Shelter 2 vyjde na Steam a GOG už v únoru 2015. Do galerie jsme přidali pár nových obrázků, jeden hezčí než druhý. Držme vývojářům palce, aby se poučili z chyb jedničky, které Pavel v recenzi udělil hodnocení 5/10.

Nejnovější články