Kevin Spacey vystrkuje růžky v novém traileru z Call of Duty: Advanced Warfare
zdroj: tisková zpráva

Kevin Spacey vystrkuje růžky v novém traileru z Call of Duty: Advanced Warfare

30. 7. 2014 16:22 | Video | autor: Aleš Smutný |

Co se týče kampaně v Call of Duty: Advanced Warfare, prozatím jsme věděli, že Kevin Spacey bude nakonec hrát roli záporáka, ale jelikož míval v trailerech spíše otcovsky poučné proslovy s lehkou stopou autoritářství, mohli jsme se spíše domýšlet, proč bude v roli záporné postavy. S novým a nutno říci, že vážně dobře sestříhaným a atmosférickým trailerem už jsou obrysy jeho postavy jasnější.

Ne, že by šlo o něco překvapivého, prostě Spaceyho postava, Jonathan Irons, má k dispozici nejsilnější a hlavně nejlépe vybavenou vojenskou jednotku na světě a nebojí se ji použít. Což znamená, že se nakonec vzepře i vládě Spojených států, opovrhne tradičním systémem demokracie a liberální vlády a to z něj dělá padoucha. Možná toho bude i víc, ale tohle zatím vyplývá z traileru.

Mimochodem, dlouhou dobu si stěžuji na stereotypní zasazení Call of Duty do prostředí moderních vojenských konfliktů a podle všeho toho hraní si s speciálními obleky opravdu svítá naděje, že se série konečně posune někam jinam. Samozřejmě to neznamená, že se nějak radikálně posune i z hlediska hratelnosti, ale čím větší svoboda z hlediska toho, co může voják dělat – tedy dělat obří skoky, používat vystřelovací lano – tím větší šance, že se nějak ozvláštní celý herní design.

Video nepřímo slibuje i motiv zrady a obrácení se proti vlastnímu veliteli, protože hlavní hrdina zprvu slouží u jednotek Atlas a pokud se tedy Irons stane nepřítelem státu, bude se muset váš rek muset v určitou chvíli znovu stát vojákem Spojených států. A nebo nás Sledgehammer překvapí a budeme celou dobu bojovat za autokratickou vládu Ironse. Ale to asi ne... Teď už se podívejte na povedený, samozřejmě potřebně akčně nabušený trailer. Call of Duty: Advanced Warfare vyjde 4. listopadu na PC, PS4, PS3, Xbox One a X360.

zdroj: Archiv

Nejnovější články