Kerbal Space Program nabídne s pomocí NASA balíček nových misí
zdroj: tisková zpráva

Kerbal Space Program nabídne s pomocí NASA balíček nových misí

6. 3. 2014 15:55 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Jestli dnes na světě existuje vládní organizace, která nová média nejen přijala, ale přímo na nich frčí vstříc zářivým zítřkům, pak je to americká NASA. Potvrdilo se to sotva před pár dny po udílení Oscarů, a potvrzuje to i nynější spolupráce s návykovou "simulací vesmírného programu" Kerbal Space Program. Ta sice mezi oběma institucemi není první a zřejmě ani poslední, tentokrát má však potěšit nikoliv jenom PR manažery, ale především samotné hráče.

Mexické studio Squad (tvůrci hry) již na konci ledna oznámilo přídavek v podobě několika misí vytvořených dle skutečných manuálů NASA. "Známe lidi, které hraní KSP přimělo změnit obor studia na aeronauticku či příbuzné obory. Stalo se to hned několikrát, to je prostě neuvěřitelné." sdělil tehdy Polygonu hlavní vývojář Felipe Falanghe. Nyní se Squad pochlubil detaily (také již dříve oznámené) konkrétní mise, jejímž předmětem bude setkání s asteroidem na kolizní dráze s Kerbinem (tahle část se mohla od ledna změnit, viz níže). Nepůjde přitom jenom o odklonění nebo likvidaci kosmického šutráku, nýbrž o jeho přistání a navedení na oběžnou dráhu Kerbinu.

Ono možné sešrotování hrozby (tedy že „půjde jenom přistání na asteroidu, bez předešlé hrozící kolize objektu s planetou“) je dané inspirováním se ve skutečném programu NASA o stejné věci. Díky tomu se mission pack pro KSP dočká i nových, realistických segmentů kosmoplavidel z programu Asteroid Redirect Mission, pravděpodobně tedy segmentů vyvíjeného skutečného programu Orion a dalších.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Je nasnadě, že pro NASA půjde o vynikající promo její mise chystané na rok 2022, Squad si naopak od mise slibuje "nejnáročnější úkol celé hry". Více o pasážích skutečného Asteroid Redirect Mission můžete přečíst zde, tady je zase k rozkliknutí pozvánka na prezentaci, během níž Squad sdělí další podrobnosti. A pokud ohledně KSP stále ještě váháte, pak vás možná popostrčí sic skoro rok starý, stále však dechberoucí *fanouškovský* trailer...

Nejnovější články