Jack z Torment: Tides of Numenera je univerzál, který umí od všeho trochu
zdroj: Vlastní foto autora

Jack z Torment: Tides of Numenera je univerzál, který umí od všeho trochu

30. 11. 2016 18:44 | Video | autor: Aleš Smutný |

Vždycky jsem si brblal pod vousy u RPG, která mne diskriminovala za to, že nechci jít cestou maximální specializace. Přitom možnost mít chlapíka, který umí od každého trochu není nesmyslná, protože dokáže najít svůj prostor na bojišti i mimo něj ve chvílích, kdy specialisté nejsou k dispozici. Trochu mi toto vynahradila Tyranny se svým systémem bez povolání a zdá se, že přání mi splní i inXile v Torment: Tides of Numenera s povoláním jménem Jack.

Název povolání Jack se odvozuje od anglického výrazu jack of all trades, což znamená někdo, kdo umí od všeho trochu. V Torment: Tides of Numenera mu to umožňuje přístup k nejširší škále schopností a možností jak interagovat s okolím a i když nedokáže stát v předních liniích jako Glaive, ani metat smrtící kouzla jako Nano, rozhodně se neztratí ani se zbraněmi, ani s kouzly.

Jack se dá označit za mix povolání jako Rogue, Alchymista, Mechanik apod. Používá speciální vynálezy, které jde využít v boji i mimo něj. Dokáže krást, dokáže postavy ukecávat díky svému důvtipu a v boji sáhne po pušce, dýce nebo bombě. Stejně jako u Glaive a Nano asi bude hodně záležet na tom, jak daného Jacka budete profilovat. Každopádně, já už mám asi jasno, jaké povolání zvolím pro svou hlavní postavu. Na rozmýšlení ale ještě nějaký čas mám, Torment vyjde v první čtvrtině příštího roku na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články