Infamous: Second Son bude mít jednoduché a inovativní ovládání
zdroj: tisková zpráva

Infamous: Second Son bude mít jednoduché a inovativní ovládání

19. 7. 2013 13:45 | Video | autor: Adam Homola |

Sony pokračuje v jemné propagaci PlayStation 4, a tak tu máme další video ze série Konverzace s vývojáři. Tentokrát si před kameru sedli tvůrci ze studia Sucker Punch, kteří se rozpovídali o Infamous: Second Son. Vedle tradičního velebení PS4 a hry samotné jsme se dočkali také několika informací a ovládání a hlavně prezentace zajímavého způsobu, jak se dá využít Dualshock 4.

Příkladem budiž nějaký test, kvůli kterému budete muset coby hlavní hrdina Delsin Rowe přiložit prst ke scanovacímu zařízení a naskenovat si otisk prstu. “Normálně byste prostě jen zmáčkli trojúhelník nebo tak něco, ale na PlayStationu 4 bude muset hráč přiložit prst na dotykovou plochu na ovladači přesně tak, jak to udělá ve hře Delsin. Nebudeme vás nutit ťukat prstem na dotykovou plochu celou hru, ale v takovýchto klíčových chvílích vám dovolíme udělat něco přímo, namísto toho, aby to bylo nepřímo,” řekli vývojáři v novém deníčku.

...

Přístup Sucker Punch tak trochu připomíná systém ovládání který praktikují Quantic Dream, a na kterém stál a padal Heavy Rain. Namísto obyčejného mačkání tlačítek jste dělali věci, které v kontextu herní scény působily uvěřitelněji a více 1:1, než jen klasické mačkání. Bude zajímavé sledovat, jak se ostatní tvůrci poperou s dotykovou plochou Dualshocku a jestli se z toho nestane jen gimmick, kterým byl sixaxis na PS3. Párkrát to s tím někdo ve své hře zkusil, a pak od toho všichni tak nějak dali ruce pryč.

Nejnovější články