Hrané video z Destiny: The Taken King vám připomene, proti komu stojíte
zdroj: tisková zpráva

Hrané video z Destiny: The Taken King vám připomene, proti komu stojíte

11. 9. 2015 10:55 | Video | autor: Aleš Smutný |

Mám pocit, že v Activisionu a Bungie jsou dvě armády marketingových expertů, které spolu vedou nekonečnou válku, vedle níž blednou i ty nejlítější střety historie. Jinak si nedokážu vysvětlit, proč se na jednu stranu Destiny opírá o seriozně (občas až přehnaně) dramaticky vyprávěný příběh a na druhou je polovina trailerů ve stejném duchu, jako tento nový, hraný.

Marketing Destiny v tomto případě stírá křehkou linii mezi herním a hráčským světem a výsledkem jsou „cool“ momentky, kdy se ve hře postavy chovají spíše jako rozjívení adolescenti, kteří sedí na gauči a nic neberou vážně, ať se na obrazovce děje cokoliv. Což samozřejmě platí, málokdo se u sebe doma na gauči rozklepe, protože jde s parťáky rozstřílet Oryxe.

Což je mimochodem největší plus tohoto videa, tedy, že přímo a bez velkého povídání vysvětlí, oč v Destiny: The Taken King jde především. Ale stejně mi podobný styl videí více sedne ke hrám, které obsahově rezignovaly na koherentní vyprávění příběhu (např. multiplayerová složka Call of Duty) a chtějí „jen“ bavit, než k Destiny, která do každého gramu existence vkládá dramatickou osudovost.

Jednoduše by mi mnohem více seděl pohled na Guardiany, kteří mají řádně nahnáno, že jdou na Oryxe, poloboha a velmi naštvaného tatíka Croty, jehož zabili, než na rozjuchané frajírky, kteří ví, že když tahle mise nevyjde, holt ji zopakují znovu. Poprvé si ji ale zkusí až 15. září, kdy datadisk vychází na PS4, PS3, Xbox One a X360.

zdroj: Archiv

Nejnovější články