Horor The Evil Within představuje dabéry pro anglickou verzi hry
zdroj: tisková zpráva

Horor The Evil Within představuje dabéry pro anglickou verzi hry

27. 8. 2014 12:09 | Video | autor: Aleš Smutný |

Takhle se to má dělat. Pro dabing her není nutné brát známá jména, která ale nemusí typologicky odpovídat a nebo do dabingu „dávat srdce“ (viz třeba Fable III). Klidně vezměte hvězdy nižší svítivosti, ale herecky dostatečně kvalitní, s charakteristickým hlasem odpovídajícím postavě a potřebným zaujetím pro práci. The Evil Within vypadá, že kráčí správnou cestou, což vám načrtne i video s trojicí hereckých hvězd, které nespadají k tradičním herním dabérům a přesto nejde o snahu o nalákání na velká jména.

Hlavní roli detektiva Sebastiana namluví Anson Mount, který na sebe upozornil hlavně rolí Cullena Bohannona ve westernovém seriálu Hell on Wheels. Jde o vážně dobrou volbu, protože Mount má správnou dikci pro tuhle roli a zároveň dostatečně charakteristický hlas pro to, aby vystoupil z řady tradičních detektivů s trochou cynismu. Navíc Mount vypadá, že o hrách něco ví a když řekne, že dělat první hru se Šindži Mikamim je jako dělat první film se Scorsesem, hned dostává další kladné body.

Ze seriálové role je také známá sympaťačka Jennifer Carpenter, která namluví detektivku Juli Kidman. Carpenter hrála v seriálu Dexter sestru hlavního hrdiny/ vraha a v roli Kidman zní z prvního poslechu solidně. Nejslibněji ale vypadá Jackie Earle Haley, který většinou hraje podivíny ve vedlejších rolích, takže momentálně jde za tu největší z poslední doby označit Rorschach ze Strážců. V The Evil Within dabuje Ruvika, hlavního záporáka a uznejte sami, že jako démonický záporák zní.

Samozřejmě se vše ještě může pokazit, ale právě fakt, že všichni herci patří spíše k těm druhosledovým, kteří na sebe upozorní jednou výraznou rolí by mohlo znamenat, že tohle nebudou brát jako řemeslnou, automaticky odříkanou práci, ale jako možnost zablýsknout se i v jiném médiu. The Evil Within vychází 17. října na PC, PS4, PS3, Xbox One a X360.

zdroj: Archiv

Nejnovější články