Grave se pokouší o survival horor v otevřeném světě
zdroj: tisková zpráva

Grave se pokouší o survival horor v otevřeném světě

17. 4. 2014 11:49 | Video | autor: Aleš Smutný |

Grave je další příspěvek do stále početnějších řad survival hororů, ale jeho tvůrci z Broken Window Studios na to jdou od lesa a místo pečlivě kontrolovaného průchodu lineárním prostředím vás vysadí v otevřeném světě. Střídáte se v něm den s nocí a pro každou situaci musíte nalézat ty správné nástroje, jak se můžete přesvědčit v hratelné ukázce.

Právě neustále se měnící svět a silně surreálný pocit by měly být pro Grave typické. Pocit ohrožení zde vyvolávají monstra, která zaháníte světlem. Není to nijak originální, ale holt nemůžeme chtít designérské skoky každý měsíc. Postačí, když bude fungovat celý systém otevřeného světa s nestabilní realitou.

Broken Window Studios hru chystají v Unity 3D pro PC, Linux, Mac a nově i Xbox One. Navíc má hra podporovat i Oculus Rift, abyste měli jistotu, že vaše nervy nezůstanou nedotčené.

Momentálně jsou tvůrci s Grave na Kickstarteru, kde chtějí vybrat jen 30 tisíc dolarů (zatím nenaplněných), a Steam Greenlight.

Grave vypadá zajímavě, ale přemýšlím, jestli těch hororových projektů tohoto typu nezačíná být příliš, podobně jako před časem her se zombíky.

zdroj: Archiv

Nejnovější články