Gobliní zabiják Styx připomíná, že ho čeká plíživá cesta věží
zdroj: tisková zpráva

Gobliní zabiják Styx připomíná, že ho čeká plíživá cesta věží

21. 7. 2014 10:05 | Video | autor: Aleš Smutný |

Netradiční hrdinové nebo spíš antihrdinové patří mezi to nejatraktivnější, co vám může hra nabídnout a co je netradičnějšího, než goblin, kterému táhne na dvě stě let, plíží se světem lidí a při jejich zabíjení cynicky hláškuje? Bohužel, už první hra, v které se goblin Styx objevil, Of Orcs and Men ukázala, že Cyanide mají dobré nápady, ale přichází s rozpačitým provedením. Nyní se tvůrci pokusí podívat více na zoubek plížení a to v titulu Styx: Master of Shadows.

Tady už je hlavním hrdinou jen Styx a protože goblin je v boji dost křehký, prim hraje procházení stínem, podřezávání a omračování strážných a využívání speciálních schopností. My jsme měli možnost se na ukázku Styxových schopností podívat na E3 (viz Pavlovy dojmy) a i když formálně hra vypadala solidně, plížení fungovalo dobře a možností řešení situací bylo vždy víc, nějak dané záběry nedokázaly chytit za srdce.

Napadá mě (a doufám) ale, že to třeba bylo tím, že šlo spíše o schematickou demonstraci, než komplexní pohled na hru. Kupříkladu příběh, kdy Styx prochází věží, aby zjistil něco o svém stvoření, by mohl hrát svou roli v oživení celého světa. Naději tak vlévá do žil nový trailer, ve kterém Styx právě o příběhu mluví a hlavně mluví i jiné postavy. Já tomuhle goblinovi prostě pořád držím palce, aby se stal černým koněm roku. Styx: Master of Shadows vyjde letos na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články