GDS 2016: Tim Toxopeus - Oživování umírající hry na příkladu Medieval Engineers (přednáška v angličtině)
zdroj: tisková zpráva

GDS 2016: Tim Toxopeus - Oživování umírající hry na příkladu Medieval Engineers (přednáška v angličtině)

15. 1. 2017 18:15 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Někdy věci nejdou tak, jak si člověk neplánuje. Své o tom vědí v české firmě Keen Software House, která před dvěma lety, vedle své veleúspěšné hry Space Engineers, spustila předběžný přístup ke hře Medieval Engineers. Počáteční nadšení hráčů i novinářů se postupem času změnilo v nepřízeň a hra začala pomalu umírat. Proto si Keen Software House najali holandského producenta a programátora Tima Toxopea, aby se pokusil hru znovu nakopnout. Jak to dopadlo, se dozvíte v Timově přednášce z Game Developers Session 2016.

Medieval Engineers slavila na začátku velký úspěch, ale kvůli nedostatku nového obsahu, neřešených bugů a nezvládnutého plánování vývoje se pozitivní přístup hráčů změnil skoro až v nenávist. Tim ve své přednášce postupně analyzuje všechny důvody, které k této situaci vedly - od rychlého růstu studia a nedostatku zkušeností až po nedostatky v práci s komunitou a s konceptem hry. V druhé polovině přednášky pak rozebírá samozřejmě i řešení těchto problémů a současný stav Medieval Engineers.

 

Tim Toxopeus (Keen Software House)

Tim je v současnosti producentem Medieval Engineers ve studiu Keen Software House. Předtím se, hlavně v roli programátora, podílel na vývoji Nintendo DS, Wii i PC her pro nizozemský trh.

Videa z Game Developers Session 2016 připravila redakce Games.cz ve spolupráci se sdružením České hry. Všechny záznamy z letošního i minulých ročníků najdete na našem společném Youtube kanále.

Nejnovější články