GDS 2016: Marek Plichta - Mnoho drobností, které inspirovaly Future Unfolding (přednáška je v angličtině)
zdroj: tisková zpráva

GDS 2016: Marek Plichta - Mnoho drobností, které inspirovaly Future Unfolding (přednáška je v angličtině)

18. 1. 2017 19:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Německá hra Future Unfolding od studia Spaces of Play je už na první pohled netradiční akční adventura, a přednáška Marka Plichty už samotným tématem přiznává, že tvůrci se při tvorbě inspirovali na řadě nečekaných míst.

Markova přednáška je skvělým materiálem pro všechny, kteří chtějí vidět do kreativního procesu, spojeného s podobnou experimentální hrou. Při tvorbě Future Unfolding se autoři inspirovali nejen u spisovatelů, filmů nebo jiných her, ale k nápadům je přiváděly i drobné animace, kresby, rozhovory a koncepty, na které v průběhu vývoje narazili.

Marek Plichta (Space of Play)

Marek Plichta (@plichta) je designér i art director hry Future Unfolding a dalších oceňovaných her, jako Spirits nebo Ordnungswissenschaft. Učil herní design na Univerzitě aplikovaných věd v německém Potsdamu a předmět Design interface na designérské škole v Schwerinu. Má rád experimentální média, akrobacii a pojídání ovoce v dalekých zemích.

Videa z Game Developers Session 2016 připravila redakce Games.cz ve spolupráci se sdružením České hry. Všechny záznamy z letošního i minulých ročníků najdete na našem společném Youtube kanále.

Nejnovější články