Fire Emblem Fates představuje nová povolání a hlavní aktéry
zdroj: tisková zpráva

Fire Emblem Fates představuje nová povolání a hlavní aktéry

15. 2. 2016 12:22 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jednou z nejlepších her roku 2013 bylo určitě japonské SRPG Fire Emblem: Awakening, kterému Miloš ve své recenzi napálil zcela zaslouženou desítku. I proto by všichni fanoušci žánru měli zpozornět ohledně novinek, které se týkají pokračování Fire Emblem Fates. To v novém videu představuje hlavní aktéry příběhu a především možné partnery, z nichž budete do svých řad rekrutovat nové bojovníky a nová povolání.

Stojí za připomenutí, že Fire Emblem Fates je v jádru tahová strategie s košatým příběhem a samozřejmě nezbytnými RPG prvky. Jak taktická část, tak strategická, tedy mimo bojiště, jsou oživeny systémem partnerství vašich jednotlivých hrdinů. Ti nejen, že si na bojišti poskytují bonusy a extra schopnosti, jejich spolupráce podporuje budování vztahu mezi nimi mimo boj, což může po určitém čase vyústit až v lásku, svatbu a narození potomka.

Klíčová složka hry tkví v systému povolání. Každá postava nějakým disponuje a jak vám vysvětlí i video, kromě jejich dalšího vývoje do silnějších a účinnějších podob, jde povolání i měnit na základě osobnosti a nebo povolání partnera. Navíc, potomci dědí predispozice k povoláním od svých rodičů, případně mohou mít nové, unikátní povolání. Ačkoliv je systém partnerství ve hře zjevně rozvinutý ještě víc, než u její předchůdkyně, základ bude stále tkvět na taktické mapě, kde si budete lámat hlavu nad ideálními tahy po bojišti.

Ačkoliv Fire Emblem Fates vyjde na 3DS ještě tento měsíc v USA, datum vydání v Evropě ještě neznáme.

zdroj: Archiv

Nejnovější články