Final Fantasy XV vychází v doprovodu dvojice odlišných trailerů
zdroj: tisková zpráva

Final Fantasy XV vychází v doprovodu dvojice odlišných trailerů

29. 11. 2016 16:00 | Video | autor: Aleš Smutný |

Kdybyste to nevěděli – a vzhledem k množství skvělých titulů, které vychází by se nebylo čemu divit – dnes vyšel nový díl japonského RPG Final Fantasy s číslovkou patnáct. Jako připomínka slouží i dvojice nových videí, která jsou si obsahově velmi vzdálená. První trailer je z velké většiny hraný a celkem okatě se inspiruje u seriálu Stranger Things, aby na něj narouboval hlavní hrdiny. Což ale neznamená, že nakonec nepůsobí docela dobře, byť za velkou část toho může cover Stand By Me od Florence + The Machine.

 

Nicméně zase tak vzdálená myšlenka zápletce příběhu to není. Noctis a jeho skupinka pomocní skutečně má představovat ochránce království, které je pod útokem nepřátel, Noctův otec je mrtvý a princezna Luna, jíž si měl hlavní hrdina vzít, v ohrožení. Trailer trochu poukazuje i na fakt, že se dostanete do otevřeného světa, kde půjde i lovit potvory, byť tenhle obřík nevypadá jako přirozený obyvatel světa.

zdroj: Archiv

To už vám připomene druhé video, které obsahuje jen záběry ze hry a nastiňuje jak zápletku, tak i to, jak budou vypadat souboje, byť do nich nebude nikdo rapovat. Souboje s monstry nevypadají vůbec špatně, ale je třeba říct, že se o to zasloužil i střih a to, jak moc plynulý bude soubojový systém patří mezi největší otazníky kolem hry - protože v demu to nebyla žádná sláva. Nicméně, i tak se videu daří dobře naladit na dnešní vydání.

To, co od hry můžete čekat z hlediska hratelnosti docela dobře načrtnul nedávný trailer, který najdete zde. Můžete se představit na rozsáhlý svět, realtime soubojový systém s možností pauzy a široké množství vedlejších činností, od lovu, přes vaření,až po rybaření. Jelikož se některá média už dostala k recenzním kopiím, víme, že hra rozhodně není žádný propadák a sbírá skvělá hodnocení. Bohužel, my hru dostali až dnes a bude třeba trocha trpělivosti z vaší strany, zrovna Final Fantasy XV nepůjde zrecenzovat za pár hodinek.

zdroj: Archiv

Nejnovější články