Final Fantasy XV video představuje klíčové herní prvky včetně miniher a hlavních postav
zdroj: tisková zpráva

Final Fantasy XV video představuje klíčové herní prvky včetně miniher a hlavních postav

22. 11. 2016 10:30 | Video | autor: Aleš Smutný |

S trailery s označením 101, a obsahují tedy všechny základní informace, to bývá různé. Některé donekonečna opakují už známé, jiné dokáží roztříštěné informace shromáždit do užitečného celku. Následující upoutávka na Final Fantasy XV spadá naštěstí do druhé kategorie, protože dobře shrnuje, co vše můžete od patnáctého dílu fantasy série čekat, a nezaměřuje se jen na krásné filmečky a milionté líčení osudu hlavního hrdiny Nocta.

Na Nocta samozřejmě také dojde, ale konečně se tvůrci věnují více i jeho společníkům, aniž byste museli sledovat anime, které hru doprovází, nebo snímek Kingsglaive. Popravdě řečeno má ale hra v téhle co dohánět, a asi to ani nedožene, když vychází už 29. listopadu.

Víme sice relativně dost o Noctovi, ale o jeho společnících víme pořád zoufale málo, o NPC pak ani nemluvě. Při tom, navzdory veškeré variabilitě vedlejších činností, je to právě příběh a vedlejší postavy, které hry Final Fantasy táhnou.

zdroj: Archiv

Vedlejších činností bude v patnáctce celá řada, což trailer ukáže až vyčerpávajícím způsobem. Rybaření, vaření, lov, pinball ...ve všem bude možné levelovat a samozřejmě i grindovat, protože k vysokým rankům v lovu se jistě nedostanete za chvilku. Minimálně z tohoto hlediska působí patnáctka opravdu bohatě.

Co se týče hry, od chvíle, kdy jsem hrál demo, ve mně největší obavy vyvolává soubojový systém, který byl nešikovný, a jeho akční pojetí moc nesedlo k systému ovládání. Velkou změnu může přinést nový "Wait Mode", který umožní bitvu zapauzovat, rozdat rozkazy, připravit si schopnosti a kouzla a prostě si rozmyslet, co chcete udělat. Otázkou je, zda to bude stačit.

Final Fantasy XV vychází 29. listopadu na PS4 a Xbox One.

Nejnovější články