Fešák Jack vysvětluje základy Borderlands: The Pre-Sequel
zdroj: tisková zpráva

Fešák Jack vysvětluje základy Borderlands: The Pre-Sequel

4. 7. 2014 10:15 | Video | autor: Adam Homola |

Zvláštní "polo-pokračování" Borderlands: The Pre-Sequel vyjde v polovině října a jestli jste na to zapomněli navzdory upozornění v dojmech z hraní od Miloše, podíváte se ve hře na měsíc planety Pandora. Panuje zde samozřejmě jiná gravitace a platí i jiná pravidla než v předchozích dílech úspěšné série. A právě proto přispěchal na pomoc fešák Jack, který nová pravidla stručně rekapituluje v aktuálním videu.

První a zjevně klíčové pravidlo zní: držet se ve vzduchu. Díky nižší gravitaci měsíce nemusíte řešit tradiční krytí se za překážky - jednoduše využijete nějakou odrazovou plošinu a vyletíte do vzduchu. V pohybu a nad hlavami nepřátel můžete zasypávat nic netušící nebo nic netrefující NPC smrští toho, co zrovna vaše zbraň střílí.

V souvislosti s pohybem ve vzduchu je důležité i druhé pravidlo: schopnost ze vzduchu padnout rychle dolů a prásknout při tom země. Vytvoříte tím tlakovou vlnu, která nepřátelům ublíží, a odmrští je do dálky. Třetí a čtvrté pravidla pak připomínají, že Borderlands není obyčejná doomovka, ale střílečka protkaná RPG prvky skrz na skrz.

zdroj: Archiv

Proto jsou ve hře skilly, které je nutné používat, protože často výrazně usnadní řešení svízelné situace. A samozřejmě nechybí všudypřítomný loot, bez kterého by to nešlo.

Pátým pravidlem hry jsou lasery, o nichž Handsome Jack neřekl ani ň. A šesté pravidlo potěší všechny fanoušky Duke Nukem 3D - ano, i v Borderlands: The Pre-Sequel půjde nepřítele zmrazit a pak ho dobře mířeným kopancem rozložit na tisíc malých kousků.

Zmrazování a vůbec všechny tyhle parádičky si vyzkoušíme na PC, Xbox 360 a PlayStationu 3 už 14. října, kdy hra vychází.

Nejnovější články