Dvojice videí z Far Cry 4 ukazuje úvod s šílencem a záběry z hraní v kooperaci
zdroj: tisková zpráva

Dvojice videí z Far Cry 4 ukazuje úvod s šílencem a záběry z hraní v kooperaci

10. 6. 2014 2:11 | Video | autor: Adam Homola |

Ubisoft sází na Far Cry 4 hodně. Hra vyjde letos v listopadu a vedle Assassin's Creed: Unity má jít o jednu z největších her francouzského vydavatele na letošní čtvrtý kvartál. Tropická prostředí nyní střídá již dříve oznámená změna do Himálají, kde vás bude bavit a zároveň děsit záporák vypadající na poměry her dost netradičně. Uvidíte jej v uvodní intro sekvenci, kterou společně se záběry z hraní najdete v článku.

Na začátku hry vyfasujete jen pistoli a pas a ...pak jste v pytli, jak řekl výkonný producent hry. Jak sami uvidíte na videu, přeprava autobusem se moc nepovede. Na scénu přiletí záporný blonďák a začne vám tak trochu po vzoru Vaase vysvětlovat, jak to vlastně myslel. A protože jsou v Ubisoftu moderní a trendy, záporák nejdřív brutálně zabije svého podřízeného, načež si s vámi udělá se svým zakrváceným obličejem selfie. Proti gustu...

zdroj: Archiv

Far Cry 4 se též objevilo na tiskové konferenci Sony, kde jsme ze hry viděli přeci jenom víc. Můžete se pokochat jízdou v parádním autíčku, létáním v malé osobní helikoptérce a nechybí ani let ve wingsuitu a samozřejmě pořádná akce.

Všechno přitom vypadá velmi dobře, minimálně v rámci žánru her s velkým otevřeným světem. A jak jste si z videa určitě všimli, Far Cry 4 bude obsahovat také "drop-in drop-out" kooperativní mód s názvem Guns for Hire, kdy se k vám budou moct připojit další tři hráči a ve čtveřici můžete v krásné horské oblasti šířit chaos a destrukci. Všichni hráči přitom budou dostávat zkušenosti i peníze, takže o nic nepřijdete.

zdroj: Archiv

Sony si pro sebe navíc zajistila parádní výhodu. Ne, nejde o žádnou hodinu exkluzivního obsahu navíc, který je stejně v podobně velkých open world hrách kapkou v moři. Pokud si hru koupíte na PlayStation 3 nebo PlayStation 4, dostanete "Keys to Kyrat" - možnost přizvat do Far Cry 4 vaše přátele z PlayStation Network. Během tiskovky a ani na PlayStation blogu bohužel není úplně stoprocentně jasně řečeno, jestli můžete pozvat jen jednoho kamaráda, všechny kamarády nebo třeba jen další tři do co-opu.

Až to Sony či Ubisoft upřesní, tak článek zaktualizujeme, ale i kdyby tu byla možnost přizvat do hry jen jednoho jediného PSN kamaráda, co hru nemá, jde pořád o skvělou nabídku. A je exkluzivní jen a pouze pro PS3/PS4 verze Far Cry 4, na ostatních platformách tato možnost nebude.

Nejnovější články