Dvě videa z Assassin's Creed Rogue ukazují následovníka Black Flag a zabíjení Asasínů
zdroj: tisková zpráva

Dvě videa z Assassin's Creed Rogue ukazují následovníka Black Flag a zabíjení Asasínů

13. 8. 2014 13:37 | Video | autor: Aleš Smutný |

S oznámením Assassin’s Creed Rogue vyvstala naděje pro všechny fandy námořních soubojů a Templářů. Potvrzují to dvě dnes vydaná videa, která zaberou dohromady víc než čtvrt hodiny a ukazují, že s bývalým Asasínem a nyní Templářem Shayem Patrickem Cormackem si užijeme spoustu zábavy ve stylu Black Flag a to jak při zabíjení bývalých bratří, tak likvidování Francouzů - což je činnost, která se bude často prolínat.

Námořní souboje kupříkladu zůstaly skoro nezměněné, když nepočítáme nové zbraně jako je vypouštění zápalného oleje a nebo fakt, že nepřátelé už mohou provést abordáž na Morrigan, vaší loď a tak se stáváte obráncem. Samotné prostředí severní Ameriky vypadá skvěle a proplouvání mezi zasněženými oblastmi má své kouzlo. Jinak je zde vše při „starém“ a z Assassin's Creed Rogue se tak zjevně stává plnohodnotná alternativa pro všechny, kteří se třeba na Paříž v Unity těší, ale mrzí je ztráta svobodného vandrování po mořských vlnách.

Příběhově je sympatické, že společně s přechodem k Templářům hra také akcentuje Sedmiletou válku mezi Brity a Francouzi a podle všeho právě tohle bude velmi výrazným prvkem. S Shayem totiž pracujete pro Brity a snažíte se zlomit síly Francouzů v oblasti a skoro to vypadá, že se do toho střet Asasínů a Templářů promítá spíše okrajově. Navíc se vrací nejoblíbenější záporák série, Haytham Kenway, takže se snad ještě dočkáme pár suchých hlášek.

zdroj: Vlastní

Co se týče hratelnosti na zemi, Shay má v rukávu pár nových hraček jako jsou nové typy projektilů a nebo maska, která jej ochrání před účinky plynu. Jinak vypadá vše v tradičním hávu, samozřejmě kromě detailů, že jdete po Asasínech a tak se na vás někteří nepřátelé mohou vrhnout ze střechy a zkusit vás zlikvidovat jednou ránou. V druhém videu je tohle vidět a rána šéfa místní buňky Asasínů sebere Shayovi většinu zdraví. Zároveň používá kouřové a ochromující bomby a dokonce zvládá používat prostředí jako je rozstřelení sudu s prachem, který má Shaye zabít.

Vypadá to tedy, že letos dostane do rukou dva plnohodnotné Assassin's Creedy, jeden pro milovníky čtyřky, jeden pro milovníky dvojky... a nebo jedničkyAssassin's Creed Rogue vyjde 11. listopadu na PS3 a X360.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články