Druhý trailer na film Warcraft podtrhuje střet lidí s orky hudbou od Prodigy
zdroj: tisková zpráva

Druhý trailer na film Warcraft podtrhuje střet lidí s orky hudbou od Prodigy

20. 4. 2016 12:59 | Video | autor: Adam Homola |

Premiéra 9. června se blíží a tak vydalo filmové studio Legendary druhý plnohodnotný trailer na film Warcraft. Ten má za sebou už několik tv spotů, teaser i trailer a v aktuální ukázce neuvidíte nic výrazně odlišného. Studio ukázalo několik nových záběrů a přidalo na akci i kouzlech, ale jinak drží trailer pořád víceméně stejnou linii.

A ta je, z mého pohledu, ne zrovna perfektní. Materiál jako takový vypadá dobře, ale střih a hudbu nemůže u trailerů studio pořád trefit. Tentokrát lidé válčí s orky do tónů The Day is my Enemy od Prodigy, což sice má taky něco do sebe, ale k epické fantasy akci si lze jistě představit mnohem vhodnější hudební podkres.

Toho názoru jsou i někteří fanoušci, kteří už uploadují na YouTube vlastní verze traileru s hudbou z World of Warcraft. Ta se k filmu hodí víc, ale jejich verze trailerů nejsou tak kvalitní – chybí například části dialogů, či některé zvukové efekty. Jistého znepokojení fanoušků si na Twitteru všiml i režisér filmu Duncan Jones. Ten napsal, že o hudbu ve filmu se postará Ramin Djawadi, který složil hudbu například pro Iron Mana, Souboj titánů, Pacific Rim nebo Hru o trůny.

zdroj: Legendary

Proč tedy slyšíme v traileru upravenou písničku od Prodigy? Protože marketing. Takové bylo Jonesovo vysvětlení a marketing je v rukou studia, nikoliv režiséra. V lepším případě tak musíme vydržet kreativní nápady marketingového oddělení, abychom se ve filmu dočkali odpovídajících chorálů a jiných typických propriet pořádného fantasy soundtracku.

Jistého náznaku epické fantasy hudby jsme se dočkali už před několika měsíci, kdy se na internet dostala část zatím nezveřejněného traileru. Záběry z něj jsme už všechny viděli v jiných spotech, ale hudbu bohužel ne. Je škoda, že jinak slibně vypadající Warcraft zatím táhne dolů rozpačitá marketingová kampaň, která jako by zdrojový materiál a hlavně cílovou skupinu příliš nechápala. 9. června uvidíme, jak se s předlohou popasoval režisér a jeho nejbližší spolupracovníci.

Nejnovější články