Dokument za zákulisí tvorby Destiny odhaluje detaily o ozvučení a dabingu
zdroj: tisková zpráva

Dokument za zákulisí tvorby Destiny odhaluje detaily o ozvučení a dabingu

15. 3. 2016 12:11 | Video | autor: Honza Konfršt |

Pohled do zákulisí vývoje her bývá zajímavý, tím spíše, když se věnuje specifické části vývoje. Čtvrthodinové video, které se věnuje tvorbě hudební a zvukové stránky onlinovky Destiny je toho jasným důkazem. Ve videu hovoří velké množství vývojářů a každý zmiňuje své zkušenosti a díl práce na nazvučení tak velkého titulu. Řeč je přitom nejen o zvukových efektech (které se mimo jiné nahrávaly například na odlehlé letecké základně), ale i o hudebním doprovodu, jehož vysokou kvalitou je studio Bungie dlouhodobě známé.

Co se týče dabingu, ve videu se objeví několik dabérů, a to včetně Nolana Northa, který v roli Ghosta nahradil Petera Dinklage. Fajnšmekry pak potěší například to, že chvilku před desátou minutou lze vidět audio engine v akci – na scéně se objevují jednotlivé titulky představující zdroj zvuku a konkrétní audio stopu.

Patnáct minut záběrů toho pak ze zákulisí nazvučení hry odhaluje skutečně mnoho a pokud vás alespoň trochu zajímá, proč Destiny zní tak, jak zní (a nebo vás prostě zajímá tato specifická stránka herního vývoje), určitě si tu čtvrhodinku na video vyhraďte. 

Nejnovější články