Do Arma 3 přibydou tanky, stíhačky, mapy a oranžové tajemství
zdroj: Vlastní foto autora

Do Arma 3 přibydou tanky, stíhačky, mapy a oranžové tajemství

23. 3. 2017 12:22 | Video | autor: Václav Pecháček |

Adam se před pár měsíci zmiňoval, že vývoj vojenské střílečky Arma 3 ještě v žádném případě nekončí. Tvůrci z Bohemia Interactive plánují během letoška i příštího roku vydat celou sérii placených i neplacených DLC. Dočkáte se tanků, stíhaček, nového prostředí a spousty dalšího obsahu. Pakliže vás zajímají podrobnosti, mrkněte na devítiminutové povídání Jaye Crowea, kreativního ředitele v Bohemia Interactive, nebo prostě čtěte dál.

Už brzy, nejspíš v květnu, vyjde DLC Jets, v němž se dočkáte tří nových stíhaček, jejichž hlavním úkolem je zajistit vzdušnou nadvládu vaší frakce. A jako bonus je k tomu všemu přihozený bezpilotní dron. Ještě důležitější je však přepracovaný systém radarového kontaktu. Zvolíte si, zda chcete využít silný radar, který ale odhalí vaši pozici nepřátelům, nebo raději pasivní infračervené vyhledávání – to má ovšem kratší dosah a odhalí pouze horké cíle. Pokud váš nepřítel vypne motory, zbydou vám akorát vaše vlastní oči.

zdroj: Archiv

Další rozšíření jménem Malden dostanou na rozdíl od Jets všichni hráči zdarma. Přinese staronové prostředí ostrova známého už z prvního dílu, po němž se můžete potulovat dle libosti, nebo využít nového módu Combat Patrol. V něm spolu s dalšími hráči utvoříte pěchotní týmy a budete čelit náhodně vygenerovaným překážkám, které otestují vaše taktické i komunikační schopnosti. Malden vyjde 22. června při příležitosti 16. výročí série.

A pak tu máme jedno tajemství, a sice chystané DLC s kódovým označením Orange. Ne, nečekejte boj za zdravou výživu či bitvu s novopečeným americkým prezidentem. Za „oranžovou“ tkví fakt, že na rozšíření pracuje nový tým Bohemia Interactive v nizozemském Amsterdamu. Zatím není vůbec jasné, co to bude, až to bude, ale prý to přinese „unikátní aspekt dnešního bojiště, kterému se jiné hry moc často nevěnují“.

Že by to byla, jak spekulují někteří diváci pod videem, simulace bitevních či dokonce letadlových lodí? Vzhledem k tomu, že obsahem má být „několik nových vozidel, oblečení a vybavení postav, dekorativní objekty, minikampaň a další věci,“ bych na to raději nesázel. DLC by každopádně mělo vyjít ještě letos.

DLC Tac-Ops je souborem „autentických, znovuhratelných taktických operací“, která by měla dorazit někdy koncem roku. Sami tvůrci stále ještě nemají docela jasno, jaký obsah by v rámci rozšíření chtěli představit. Prý momentálně o různých možnostech diskutují se svým vojenským poradcem a zvažují, jak ze sandboxu, kterým Arma 3 je, vytěžit co nejvíc.

To nejlepší si vývojáři schovávají na konec – tanky. DLC Tanks se sice nachází teprve ve stadiu preprodukce, vyjde až příští rok a jeho přesný obsah zatím není úplně jasný, ale kterému vojenskému nadšenci by se neseběhly všechny sliny nad představou těžce obrněných přídavků a vylepšené hratelnosti v sedle pancéřových behemotů? Jedním ze zaměření má být asymetrická hratelnost, v níž mají všichni obrněnci své identifikovatelné silné i slabé stránky. Je jen na vás, jak je využijete či jak se s nimi poperete.

Celkem vzato se jedná o slušnou dávku nového obsahu. Když si k tomu připočtete ještě nadšenou komunitu a její modifikace, pak není divu, že i 4 roky po vydání se Arma 3 stále řítí plnou parou vpřed.

Nejnovější články