Devil May Cry odkrývá karty na záznamu z Gamescom dema
zdroj: tisková zpráva

Devil May Cry odkrývá karty na záznamu z Gamescom dema

20. 8. 2012 11:41 | Video | autor: Petr Poláček |

Přestože si ještě pořád lámu hlavu nad tím, jakou roli tvůrci přidělili (bude hratelný?) Dantovu bratříčkovi Vergilovi v chystaném Devil May Cry titulu, začínám se smiřovat s tím, že bude trošku jiná, než v předchozích titulech, respektive ve trojce. Pokud se však vývojářům z Ninja Theory podaří zachovat žhnoucí vnitřní konflikt, který vztah Danta a Vergila symbolizuje, budu spokojený bez ohledu na to, jestli Vergil bude netradičně sledovat zájmy ostatních (jak se zdá), namísto zájmů svých osobních (což je mu přirozené).

A stejně, jako nahlížím na zpracování vztahu bratrského dua, přistupuju i ke hře jako takové, a s každou další ukázkou začínám záměr vývojářů respektovat. Dost mi v tom pomáhá třeba tento šestadvacetiminutový záznam z Gamescom dema, který má sice příšernou kvalitu, ale prozrazuje mi o hře hned několik podstatných informací:

a) Bojové mechanismy si drží styl předchozích dílů a velmi atraktivně jej rozšiřují díky bleskurychlé animaci a novým pohybům, co přenáší boje v mžiku oka ze země do vzduchu a zase zpět.

b) Lokace jsou dynamické a vizuálně interaktivní, takže má hra neuvěřitelný spád a neustále hráče nutí na něco reagovat, být ve střehu, držet si příjemnou hladinku adrenalinu.

c) Dantův nový vzhled mně vůbec nevadí, respektive je mi nyní zcela ukradený. Při hře se mu do ksichtu stejně nestihnu dívat a v animačkách ho překousnu na konto hlášek, které jsou pro prezentaci Dantova charakteru stejně tím hlavním.

Mrkněte se a udělejte si své vlastní závěry. DmC vyjde na PS3 a X360 v lednu příštího roku (tvůrci se budou momentálně věnovat ničení bugů a dokreslování stylu), přičemž se docela hlasitě hovoří i o PC verzi, která by mohla vyjít o pár měsíců později.

Nejnovější články