Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Haló noviny referují o úspěšné stávce. Ostatní píší o fiasku

Haló noviny referují o úspěšné stávce. Ostatní píší o fiasku
zdroj: Mediafax

Haló noviny a ostatní deníky se v hodnocení středeční stávky odborářů a zaměstnanců státní sféry výrazně liší.

Zatímco Lidové noviny a Mladá fronta Dnes hovoří o zbytečné stávce, neboť zaměstnanci zřejmě o celých deset procent na platu asi nepřijdou, tak například Haló noviny uvádějí, že stávka byla úspěšná a účastnilo se jí v různých formách téměř 450 tisíc lidí.

„Měla to být největší stávka za posledních dvacet let. Naděje odborářských bossů ale rychle pohasly," píší Lidové noviny (LN). „Fiaskem pak skončily protestní mítinky v ulicích dvacítky měst: scházely se stovky, maximálně pár tisíc lidí. Nekonal se ani kolaps v nemocnicích, na úřadech nebo ve školách. Na mnoha místech totiž zaměstnanci protestovali jen symbolicky," zmiňují dále LN.

„Podle očekávání našly odbory zastání u ČSSD a komunistů. Někteří z nich je přišli podpořit na pražské Palackého náměstí, kde protestovala asi tisícovka lidí," udávají počty účastníků v Praze LN.

Haló noviny pak počet nadsadily o plnou tisícovku: „Jenom zde se za podpory několika nevládních organizací, a také s účastí politiků KSČM a ČSSD sešlo přes dva tisíce protestujících."

Celý článek na ParlamentniListy.cz