Datadisk Mare Nostrum pro Europa Universalis IV rozšíří mapu a přidá kondotiéry
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Mare Nostrum pro Europa Universalis IV rozšíří mapu a přidá kondotiéry

23. 3. 2016 19:05 | Video | autor: Aleš Smutný |

Začátkem dubna se opět rozšíří už tak masivní záběr strategie Europa Universalis IV o další soubor nových prvků. Díky datadisku Mare Nostrum se budete moci vrhnout na detailnější obchod, válku a diplomacii skrze mořskou hladinu, čemuž jsme se věnovali už při představení datadisku. S novým videem, které se Mare Nostrum věnuje ale tvůrci z Paradoxu představili další novinky, které se nevěnují jen námořní tématice.

Kupříkladu kupecké republiky budou moci zakládat hanzovní ligy, které spojí své ekonomické i vojenské síly, což z nich samozřejmě dělá silnějšího soupeře i spojence. Skvěle zní možnost nabídnout někomu svou armádu ve formě kondotiérů. Nejen proto, že tak můžete ovlivňovat cizí politiku skrze podporu při válkách, ale i proto, že svou armádu můžete řídit. Takže si užijete dost bojování i bez toho, aby váš stát byl ve válce.

Vydání datadisku už tradičně doprovodí i velký patch, který hru vylepšuje i pro ty, kdo si Mare Nostrum nekoupí. V jeho rámci se dočkáte detailnější mapy, což se týká hlavně Irska a subsaharské Afriky se zaměřením na Kongo a centrální a východní část kontinentu. Přepracovaná bude i špionáž, kdy budete moci v cizích státech budovat výzvědnou síť a podrývat státní autoritu zevnitř. Další detaily vám prozradí video a já jen dodám, že Europa Universalis IV: Mare Nostrum vyjde 5. dubna.

zdroj: Archiv

Nejnovější články