Crusader Kings II: Horselords přinese zcela jiný druh vládnutí
zdroj: tisková zpráva

Crusader Kings II: Horselords přinese zcela jiný druh vládnutí

8. 7. 2015 10:07 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak se zdá, datadisk Crusader Kings II: Horselords bude jedním z největších a nejvýraznějších, které ke hře vyšly po Old Gods. Možnost hrát za nomády totiž představuje zásadní změny v rámci zaběhlých mechanismů, na něž jsme si v rámci Crusader Kings II zvykli. Ty nejvýraznější změny představuje nový vývojářský deníček, který vychází týden před startem Horse Lords, jenž přijde 14. července.

Velkou změnou tak bude kupříkladu fakt, že už nebudete mít klasická města, ale prostě populaci, která je někde rozesetá po vašem území a vy ji můžete povolat když je třeba. Významnou roli sehraje prestiž, větší, než u jiných typů vlády. Mimo jiné dědit bude syn s největší prestiží, což poněkud znesnadní vaše dynastické triky, protože se takovéto dědické právo mnohem hůř ovlivňuje.

Jistou míru ovlivnění ovšem přináší nový mechanismus, který umožní poslat synátora, aby sloužil jako žoldnéř. Nejen, že tím získává prestiž, ještě se vám i se svou armádou objeví v nabídce žoldnéřů. Významnou roli sehrají i klany, které představují další vrstvu politické moci. Budete vytvářet spojenectví, ale třeba i vyhlašovat krevní mstu, jež povede k válce a zisku území.

Sympaticky zní i systém Hedvábné stezky, která nabídne možnost zbohatnou vládcům území, přes něž prochází – jen musí postavit obchodní stanici a své území dobře chránit. Obchodní stezky z Asie do Evropy se totiž mohou dynamicky měnit a pokud někdo blokuje území přes které vede, trasa se přirozeně změní. Takže pokud profitujete z obchodu a někdo vám zablokuje trasu blíže „k prameni,“ může to znamenat neblahý vliv na vaši ekonomiku. Prostě, Horse Lords zní jako skvělé rozšíření už tak košaté hratelnosti Crusader Kings II a já si kroužkuji 14. červenec.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články