Chtěli byste remake původního Aliens vs Predator v CryEngine 3?
zdroj: tisková zpráva

Chtěli byste remake původního Aliens vs Predator v CryEngine 3?

9. 11. 2012 13:00 | Video | autor: Adam Homola |

Kdo si vzpomíná na Aliens vs Predator z roku 1999 od Rebellionů, tomu srdíčko při pohledu na níže plácnuté video zaplesá. Na svoji dobu pěkná a povedená hra, která měla hlavně výbornou atmosféru, se totiž remakuje. Ne celá a zatím jen jako mod do Crysis 2. Časem by z toho mohlo možná být i něco víc. Nedělá to žádná profesionální firma, jen jeden nadšenec, který si říká oldschool.Dave. A vypadá to parádně, posuďte sami:

zdroj: Archiv

oldschool.Dave je ale na začátku. Rozhodně nemá celou hru, zatím ukázal jen krátký tech teaser, který se zaměřuje na úvod kampaně za mariňáka. Takže žádní vetřelci, žádní predátoři, žádný multiplayer, zatím jen taková malá technologická ochutnávka. Vetřelci budou, ale predátoři prý asi ne, Dave je moc rád nemá, jak prozradil na fórech CryDev. Ok, budiž. Kdyby ale dotáhnul do konce alespoň tu kampaň za mariňáka, tak bych se vůbec nezlobil.

Ve videu nechybí typické zbraně a zvuky, stejně jako dobře trefil atmosféru prostředí. A na CryEngine to vypadá skvěle. Dave na konci videa slibuje také dodatečné úkoly, hodně rychlé vetřelce a kompletní statistiky. A protože je oldschool, tak zapomeňte na nějaké modernizování. Nebude tam žádný quick save, žádné automatické léčení, skripty a žádné wallhacky.

Zatím se to (logicky) plánuje jen na PCčko a pouze jako mod. Jestli z toho bude někdy něco víc, ukáže až čas. Bylo by sympatické, kdyby se Daveovi ozvala SEGA nebo Gearbox a on by s jejich pomocí předělal do CryEnginu celou hru. Včetně multiplayeru. AvP jsem tehdy hrál, ale na singleplayer si už popravdě moc nepamatuju. V hlavě mi ale dodnes zůstala spousta momentů z multiplayeru, který jsme hrávali po síti. Dva mariňáci versus hromada vetřelců... Skoro takový předchůdce dnes oblíbeného Horde módu...

Nejnovější články