Český vesmírný sandbox Space Engineers prodal 500 tisíc kopií
zdroj: tisková zpráva

Český vesmírný sandbox Space Engineers prodal 500 tisíc kopií

7. 5. 2014 10:59 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Loni v září odhalený vesmírný sandbox Space Engineers od pražských Keen Software sice stále nevyšel v plné verzi, alfa verze hry se však přes Steam prodalo už půl milionu kopií. Zakladatel studia Marek Rosa se k tomu v tiskové zprávě vyjádřil více než optimisticky.

"Jsme rádi, že s našimi fanoušky můžeme oslavit tak významný milník. Právě oni k němu přispěli svou podporou i aktivní účastí. (...) Díky svým nápadům a důvěře nám fanoušci stále pomáhají titul zlepšit a přidávat prvky, jaké si komunita zaslouží."

Hra vskutku roste jako z vody - zatímco první verze se zaměřovaly především na stavění lodiček, od konce roku tvůrci z Keen rozšířili možnosti navrhování plavidel, nabídli komplexnější survival, těžbu na asteroidech, přidali multiplayer a spoustu dalších prvků. Seznam všech přídavků a dokumentaci vývoje hry autoři shrnuli v novém videu.

Space Engineers se tak sympaticky podobá a zároveň vymezuje k jednoduché nálepce "Minecraft ve vesmíru", příkladem čehož může být i důraz na efektnější a efektivnější simulaci fyziky a kolizí. Nejlepší střety plavidel si však můžete prohlédnout sami

zdroj: Archiv

Nejnovější články