Čerstvě oznámená F1 2014 překvapivě vynechá nové konzole
zdroj: tisková zpráva

Čerstvě oznámená F1 2014 překvapivě vynechá nové konzole

31. 7. 2014 17:21 | Video | autor: Ladislav Loukota |

To, že se série F1 vrátí i v tomto roce titulem s poněkud nepřekvapivě pojmenovaným jako F1 2014. Čerstvé oznámení doprovází solidně střižený trailer a skromné množství slibů ohledne kvality tohoto ročníku. Poměrně překvapivý je ale fakt, že F1 2014 totiž vzdor původním spekulacím míří pouze na Xbox 360, PlayStation 3 a PC a vynechává tak PlayStation 4 a Xbox One. Next-gen titulu se tak dočkáme až o rok později. 

Codemasters se v tiskovém prohlášení zaměřují primárně na fakt, že F1 2014 představí letošní dramaticky pozměněná soutěžní pravidla, vyšší přístupnost hry skrze inovovaný systém posouzení schopností hráče a soupeřivější, explozivnější závodění, ať už si pod tím představíme cokoliv. Jisté je, že věrní hráči série si přijdou na své, na výraznější novinky si však bohužel počkáme.

Oznámení závěrem slibuje, že v roce 2015 se dočkáme skutečně next-gen titulu, ač prozatím nesděluje jeho jméno (troufám si však hádat...). Pro něj už vývojáři plánují výraznější změny - slibují, že hra dorazí dříve než letos a bude postupně digitálně updatována o nový obsah. Změny budou náležitě reflektovat aktuální dění v reálném závodění. I tento titul spolu s next-gen konzolemi zamíří na PC. 

Než se tak stane, budeme se muset spokojit s nynějším F1 2014, která co do novinek působí spíše jako překlenovací titul. Ten do cílové rovinky dojede od 17. října, jeho cestu pak můžete sledovat na facebookovém nebo twitterovém účtu série. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články